Image

Digicoaches

In het project Digicoaches coacht een team van studenten mannen en vrouwen in Amsterdam West in digitale vaardigheden. Onze wereld wordt steeds meer digitaal en niet iedereen kan deze snelle verandering bijbenen. En dat leidt tot allerlei ongemakken. Want wat doe je als je bankzaken niet meer kan regelen? Of als het niet lukt om belangrijke informatie op te zoeken? Vervreemding van de digitale wereld, zorgt op termijn voor vervreemding van de maatschappij. Onze digicoaches zorgen ervoor dat dit niet gebeurt!
Door middel van groeps- en individuele coaching waarin de behoeften van de deelnemers centraal staan helpen we bewoners in Amsterdam West wegwijs te worden in de digitale wereld. In januari onderzochten studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam waar de behoeften van mensen met een digitale achterstand liggen. En wat is gebleken? Laagdrempelige coaching vanuit een vertrouwde omgeving en met een vast, vertrouwd gezicht werkt het beste. Er daarnaast moet er ruimte zijn mensen één-op-één te coachen. En zo geschiede!

Ontmoet het team van Digicoaches!


Meer weten over ons project?

Het project Digicoaches draait haar eerste projectjaar. We leren dus veel en zijn continu in ontwikkeling. Heb je zelf ideeën of wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact op met Xandra Hoek (xandra@academievandestad.nl | 0611774564)!