Image

De woonbegeleiders van de Wenckebachweg zwaaien af!

Aan elk project komt helaas een eind. Zo ook aan ons woonbegeleidersproject op de H.J.E. Wenckebachweg. Op februari 2017 kwamen de eerste nieuwe Amsterdammers op de Wenckehof wonen. Vanaf november verhuizen zij naar nieuwe woningen op het Science Park. Het was dus tijd voor een afscheidsfeestje in de Muiterij in het Bajesdorp, een locatie die het afgelopen half jaar vaste uitgegroeid is tot de vaste borrellocatie van bewoners!

In de afgelopen anderhalf jaar was een team van woonbegeleiders het aanspreekpunt voor de nieuwe bewoners op de Wenckebachweg, hielpen ze bij praktische vragen met betrekking tot hun nieuwe woning en leefomgeving, en organiseerden zij borrel, feestjes en voetbaltoernooien om zo een sterke community neer te zetten.

 

En was echt niet altijd makkelijk! Want wat doe je als je elkaars taal niet spreekt? Gelukkig stonden er al snel een aantal bewoners op die elkaars taalbuddy wilden zijn. Ook organiseerden de woonbegeleiders tijdens de iftar een diner, en werd in de zomer de barbecue regelmatig aangestoken.

 

En het resultaat mag er zijn. Hoewel klein hebben de woonbegeleiders op de Wenckebachweg in anderhalf jaar een community weten te builden, evenals een hecht netwerk van bewoners, de buurt, maatschappelijke initiatieven, belangenorganisaties en zorg opgezet. En daar zijn we heel trots op.

 

Met een lach en een traan verhuizen de bewoners op de H.J.E. vanaf november naar hun nieuwe woningen in woonprojecten STEK Oost en Spark Village. Dit vierden we op 22 september met afscheidsfeestje. Bekijk hieronder de foto’s van deze geslaagde avond!

 

 

Meer weten over dit project of onze nieuwe Community Builders-projecten in Science Park? Neem contact op met Xandra Hoek (xandra@academievandestad.nl) of Josje de Bruijn (josje@academievandestad.nl)!