Image

Gezamenlijke afsluiting SalsA op scholen

Vorige week, op maandag 30 en dinsdag 31 mei 2016, vond de gezamenlijke afsluiting van ons project SalsA plaats op het Metis Montessori Lyceum, 't Over-y College en Het Calvijn met Junior College. Lees in dit artikel wat de SalsA-coƶrdinatoren per school organiseerden!
Op het Metis Montessori Lyceum was er een gezellige middag gepland door de SalsA-coördinatoren Bojoura en Anouk. Zij hadden boodschappen ingekocht waarmee de leerlingen en studenten samen hapjes konden klaarmaken. De duo's gingen onder andere aan de slag met het maken van fruitspiesjes, het versieren van cakejes en het maken van snoepkettingen. Er klonken positieve geluiden vanuit de groep leerlingen, zoals: 'Ik vind het zo gezellig dat ik dit samen met mijn coach kan doen'. Nadat alle hapjes klaargemaakt waren, mochten de duo's een SalsA-quiz invullen waarmee ze een heerlijke Tony's Chocolonely konden winnen. Tot slot werd er gezellig een film gekeken met z'n allen.
 
Op 't Over-y College in Amsterdam Noord werd het jaar afgesloten met onder andere Oudhollandse spelletjes. Zo konden de duo's koekhappen, spijkerpoepen, sjoelen en ezeltje prik spelen. Buiten werd er voornamelijk gevoetbald en ontstond er een spannende wedstrijd tussen een aantal studenten en leerlingen. Tussen de spelletjes door was er tijd voor drinken en wat lekkers en werden de duo's op de foto gezet voor een verrassing. Ook hier mochten de duo's de SalsA-quiz invullen en kreeg de winnaar een reep Tony's Chocolonely. Gelukkig werd de vraag: 'Hoe lang duurt een coachmoment bij SalsA?' door alle duo's goed beantwoord. 

Op dinsdag vond ook de afsluiting plaats op Het Calvijn met Junior College. Deze afsluiting begon met het maken van professionele foto's van alle duo's. Vervolgens hebben de coördinatoren Timo en Arzu iedereen meegenomen naar het park. Zij hadden boodschappen gehaald voor een gezellige picknick. Ook hier ontstond een voetbalwedstrijd tussen de leerlingen en studenten. Daarna werd er ook hier gezwoegd op de SalsA-quiz. Na de quiz is een van de coördinatoren gaan voetballen met de studenten en leerlingen. Het was een heel sportieve, maar vooral gezellige middag. 

Op alle scholen zal de coaching nog tot eind juni doorgaan. 

Klik hier voor meer informatie over SalsA