Image

Innovatieve concepten voor een kinderboerderij

Studenten van de opleiding Creativiteit en Innovatie presenteerden hun ideeën voor de invulling van een kinderboerderij aan het stadsdeel.

Donderdag 7 oktober verzamelden de studenten Creativiteit en Innovatie zich op het stadsdeelkantoor in Geuzenveld, Amsterdam. De weken ervoor hebben ze hun creativiteit losgelaten op vernieuwende concepten voor een kinderboerderij in het Sloterpark. Dit park vormt het centrum van het nieuwe Amsterdamse Stadsdeel Nieuw-West en ontwikkelingen in dit gebied staan daarom veel in de belangstelling. Er is een groot project gaande voor een natuurspeelplaats die is bedoeld om kinderen te stimuleren  tot bewegen en gezond gedrag. In het Sloterpark bevindt zich naast de natuurspeelplaats al een kinderboerderij. Deze kinderboerderij moet een nieuwe invulling krijgen en beter aansluiten bij de natuurspeelplaats. 

Op 7 oktober presenteerden de studenten hun concepten waarmee ze de kinderboerderij een nieuwe impuls proeberen te geven rekeninghoudend met thema's als duurzaamheid en verbondenheid. De druk was hoog voor ze: er was een panel aanwezig van opdrachtgevers van het stadsdeel die een prijs weggaven aan het beste idee, namelijk het winnende concept presenteren aan de wethouder.

Veel ideeën van de studenten hadden een aantal aspecten gemeen. Zo werd er in de meeste gevallen gedacht aan kinderopvang, aan de mogelijkheid een dier te adopteren en aan allerlei manieren om dit duurzaam aan te pakken. De ene groep studenten vulde dit nog creatiever in dan de ander. De originaliteitsprijs ging naar de kinderbeorderij 'Wild West' waarbij het gehele terrein in het teken staat van cowboys, paardrijden en rodeo. De grote winnaar was de groep studenten die verbondenheid heel letterlijk heeft geïnterpreteerd. Zij bedachten een brug over de weg tussen de natuurspeeltuin en de kinderboerderij. 'Heel innovatief en bruikbaar", aldus het panel.

Zie hieronder een fotoreportage van de presentaties!