Image

Jubileumfeest Thee en Thema

Om te vieren dat op dit moment Thee en Thema voor de tiende keer in een bestek van vijf jaar plaatsvindt werd er op vrijdag 17 mei een groot feest georganiseerd voor de vrouwen die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan het project.
In het project Thee en Thema komen iedere week multiculturele vrouwengroepen uit de Westerparkbuurt bijeen voor themagesprekken met studenten onder het genot van een kopje thee. Afsluitend aan het project gaan ze een dag met elkaar op pad. Dit semester vindt dit project al voor de 10de keer plaats, iets wat niet onopgemerkt voorbij mocht gaan. Daarom was het vrijdag de 17de feest voor maar liefst 90 vrouwen.  Om 11 uur werd het feest geopend door Academie van de Stad  en werd stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer bedankt voor aanwezigheid samen met alle vrouwen en vrijwillgers. Daarna was het aan de dames van vrouwenorganisaties Hebron, Parlarie en de Koperen Knoop om te vertellen wat zij de afgelopen tijd allemaal georganiseerd hebben. Zo is er onder andere een debat georganiseerd over het woord allochtoon en wat deze term doet met de vrouwen. Minder zware onderwerpen werden ook behandeld. Ook vond er een bijeenkomst plaats waar de studenten en alle dames verzorgingsproducten uit het land waar zij, of hun ouders, oorspronkelijk vandaan kwamen mee hebben genomen en gepresenteerd hebben aan elkaar. 

Na de presentatie was het tijd voor de lunch. De dames hebben zelf couscous, humus, soep en verschillende rijstgerechten gemaakt. Hierdoor hadden zij een overheerlijke en goede bodem voor het tweede, meer fysieke, gedeelte van de bijeenkomst. De vrouwen kregen eerst een Zumba demonstratie om te kijken of een dergelijke groepsles iets voor hen is. Ook was er een flamencodanseres die samen met de vrouwen een famingodans instudeerde. Uiteindelijk liet ze haar kunsten zien met een demonstratie, hetgeen hard applaus opleverde van de aanwezige dames. De laatste act van de dag was die van Dj Lubna, een dj die gespecialiseerd is in het combineren van muziekstijlen uit allerlei verschillende landen. Dj Lubna was nog geen 15 seconden aan het draaien of de voetjes gingen al van de vloer! Na 2 uur flink dansen was het dan toch echt tijd om het feest te beëindigen. Op naar Thee en Thema 11! 

Hieronder een kleine sfeerimpressie.Heerlijke cakejes gemaakt door de dames van Hebron


De flamencodemonstratie


De dames van de Koperen Knoop presenteren de gezichtsproducten behandeld in één van de lessen