Image

Veel feestactiviteiten in de Springlevende Wijken!

De studenten van onze Springlevende Wijken organiseren enorm veel om de feestdagen voor hun medemens nog net wat aangenamer te maken: van diners tot een kerstbioscoop. Lees over alle activiteiten in dit artikel!
Voedsel inzamelen voor de Voedselbank
Het inzamelen van producten voor de Voedselbank is een jaarlijks terugkerende actie bij woningcorporatie Ymere. Veel van onze Springlevende Wijk-studenten helpen dit jaar ook weer om bewoners te stimuleren voesel in te zamelen. De wijken die zich hiervoor inzetten zijn Rudolf Diesel, Dapper, Transvaal en Heesterveld in Amsterdam. In Transvaal deden de studenten dit samen met de kinderen van hun project Buurtbikkels en ook in Rudolf Diesel gingen de studenten met buurtkinderen langs de deuren en de supermarkt. Door al het werk van deze teams is een mooie opbrengst bereikt!

Kerstdiners
De studenten van Van der Pek in Amsterdam kookten samen met de kinderen en ouders van twee schoolklassen een gezonde maaltijd. De kinderen waren er met de begeleiding van de studenten een hele dag mee in de weer: het menu maken, boodschappenlijstjes maken, versieren, boodschappen doen en vervolgens de hele middag koken. 's Avonds waren ook broertjes en zusjes uitgenodigd voor de feestelijke maaltijd. In Rudolf Diesel organiseerden de studenten een kerstdiner voor de kwetsbare buurtbewoners. De studenten verzorgden het hoofdgerecht en de gasten namen zelf ook allemaal iets mee. Dit zorgde voor veel heerlijk eten en gezelligheid. De avond werd afgesloten met een feestelijke quiz over de buurt. Ook in Transvaal werd een kerstdiner georganiseerd voor kwetsbare bewoners. Evenals in Betondorp, maar dan geen diner maar een high-tea. Het buurthuis was mooi versierd en er kwamen maar liefst 68 ouderen op af. Met heel veel zoete lekkernijen een heel geslaagde middag, waarop zelfs nog werd gedanst! In Overvecht in Utrecht organiseerden de studenten bovendien in samenwerking met de bewonerscommissie een kerstdiner voor de bewoners van hun complex en in de Schilderswijk in Den Haag brachten de studenten de bewoners samen in de tuin voor een intieme kerstviering met kaarsjes en soep.

Kerstmarkten
De studenten van Springlevend Van der Pek stonden op een kerstmarkt samen met de kinderen van hun projecten. Er werd voorgelezen bij het vuur, er werden voorleesboekjes verkocht en kerststukjes gemaakt. Alle opbrengsten gingen naar een goed doel ten behoeve van vluchtelingen. Ook in De Wierden in Almere hielpen de studenten samen met de kinderen mee tijdens de kerstmarkt in de wijk. Daar verkochten ze kerstslingers met vogelvoer. De opbrengsten hiervan hebben ze gebruikt om popcorn en fris te kopen voor tijdens de kerstbioscoop.

Creatieve feestdagen
Die kerstbioscoop in De Wierden was zeer geslaagd. Meer dan 40 kinderen waren aanwezig, en ook een aantal ouders. De kinderen van het Jongens- en Meidenteam (de Buurtbikkels) hadden dit voor de buurt georganiseerd. Zij waren allemaal in hun nette kerstkleding aanwezig om de gasten hun plek te wijzen, popcorn uit te delen of drinken in te schenken. Ook was er een kleine kerstloterij met leuke kerstprijsjes. Het hoogtepunt was uiteraard het kijken van een spannende kerstfilm. In Betondorp werd een zes meter hoge kerstboom geopend op de Brink. De studenten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, en met de nodige sponsoring en subsidie is het gelukt. Alle buurtbewoners mochten hun kerstwens in de boom hangen. Er was een hoogwerker waar buurtbewoners op mochten om ook bij de hoogste takken te komen. Onder genot van gluhwein en warme chocomel werd er ook gezongen, muziek gespeeld en is er zelfs een gedicht voorgedragen. In het complex op de H. Cleijndertweg regelden onze studentbeheerder wel een heel bijzonder en nuttig kerstpakket: zij regelden dat de bewoners voor elke gezamenlijke keuken een mooi en compleet schoonmaakpakket ontvingen. Zo kunnen de keukens zonder moeite mooi schoon gehouden worden! 

Ook rondom oud en nieuw gaan de studenten nog aan de slag. In Hoograven in Utrecht bakken de studenten bijvoorbeeld oliebollen, die ze in de wijk verkopen. De opbrengsten zullen ze doneren aan de Voedselbank.

Zie hieronder foto's van al deze mooie activiteiten!