Image

Taaltoppers/Schaakclub Landlust

Voor Stadsdeel West is Springlevende Wijk Landlust dit jaar gestart met twee nieuwe projecten gericht op kinderen, waarin we leren en plezier combineren. Het betreft een taalproject voor kinderen en ouders van groep 5/6 en een schaakclub gericht op kinderen van groep 7/8. Beide activiteiten vinden wekelijks plaats op donderdagmiddag en worden ondersteund door twee eerstejaars stagiaires.
Bij de Taaltoppers gaat het om een bezigheid die leuk en leerzaam is voor de kinderen, maar evengoed leerzaam kan zijn voor ouders die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Bovendien biedt het de kans voor ouder en kind om een activiteit samen te doen, iets dat thuis niet altijd vanzelfsprekend is. Voorlezen in duo’s wordt afgewisseld met taalspelletjes. Door de duo’s te laten rouleren in samenstelling, maken zowel de kinderen als de ouders ook onderling nieuwe contacten.

De schaakclub is gericht op iets oudere kinderen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Even geen flitsende computerspelletjes maar rust en concentratie voor dit moeilijke maar fascinerende bordspel. Door het afwisselen van oefeningen en partijtjes, een oplopend niveau en om de zoveel weken een toernooi met wisseltrofee, worden de kinderen uitgedaagd de kampioen in zichzelf naar boven te halen.