Image

Kookavond Springlevend Rudolf Diesel

Afgelopen dinsdag vond alweer de vijfde kookavond in de Springlevende Rudolf Diesel wijk plaats. Tijdens deze tweewekelijkse activiteit verzorgen bewoners samen met het Springlevend Rudolf Diesel team een maaltijd voor hun medebewoners. Het was een drukke en geslaagde avond.
Tijdens de kookavonden kunnen bewoners hun kookkunsten aan hun medebewoners tentoonstellen.  Verschillende keukens hebben de revue inmiddels al gepasseerd. Zo heeft buurtbewoonster Mona twee weken geleden een Marokkaanse specialiteit gemaakt. Deze week heeft Hans Vugts, de directeur van het nabij gelegen hotel Casa400,  de maaltijd verzorgd. Om zes uur  s’ avonds stond er daarom een heerlijke stamppot klaar voor de bijna vijftig bewoners die zich hadden aangemeld. De vaste groep bezoekers van deze avond groeit gestaag. In het begin kwamen er voornamelijk studenten op af, maar inmiddels is de groep groot en zeer divers. De focus van dit project kan daarom nu gaan liggen op de opbouw van duurzame relaties met de bewoners.

Om zes uur komen de ouderen, studenten en gezinnen binnen. De diversiteit binnen de groep zorgt voor dynamiek en gezelligheid. Ook zorgen dergelijke activiteiten ervoor dat kwetsbare groepen uit een isolement worden gehaald. 

Rond zeven uur krijgt Hans het woord. Na een warm applaus vertelt Hans over Casa400 en haar ontstaansgeschiedenis, waarbij hij uitlegt dat ook Casa400 investeert in een leefbare wijk en andere projecten waarin de leefbaarheid van de buurt vergroot wordt van harte steunt. ‘’Ik ben zeer enthousiast over de projecten die het Springlevende Wijk-team in de Rudolf Dieselbuurt organiseren’’.

Er wordt inmiddels druk gegeten en gepraat over de wijk door de buurtbewoners, waardoor de avond snel voorbij vliegt.  Na de maaltijd wordt er door de overgebleven gasten nog een kopje koffie gedronken en een enkeling blijft nog voor een bordspel. 

Voor het Springlevend Rudolf Diesel team resteert een grote afwas en een verplaatsing van behoorlijk wat meubilair. Vanwege de hoge opkomst moest er deze week namelijk zelfs gebruik gemaakt worden van meubilair en servies van de studentcoördinatoren. Na deze noeste arbeid kan het Rudolf Huis rond 10 uur gesloten worden. ‘Over twee weken staan we er weer klaar voor!’