Image

Lang Leve de Liefde in het MBO

Studenten en recent afgestudeerden gaan lessen seksuele voorlichting geven aan MBO-studenten om de lesmethode 'Lang leve de liefde' te helpen implementeren in het MBO-onderwijs.
Sinds kort is de lesmethode Lang Leve de Liefde beschikbaar voor het MBO. Dit is een methode waarmee docenten in het voortgezet onderwijs met seksuele voorlichting aan de slag kunnen. De GGD Amsterdam merkt echter dat het implementeren van deze methode bij MBO’s moeizaam verloopt. Docenten zijn druk genoeg met het geven van de reguliere lessen en er is weinig ruimte voor extra aanbod.

Om het thema seksualiteit toch binnen het MBO ter sprake te kunnen brengen, wil GGD Amsterdam deze lessen gaan aanbieden binnen de Young Professional-formule van Academie van de Stad. Door het geven van de lessen uit handen te nemen wordt de drempel voor docenten van het MBO om mee te doen lager. Studenten en recent afgestudeerden worden geselecteerd om bij de scholen langs te gaan en als gastdocent de lessen te geven. Zij zullen hiervoor een training volgen van twee dagdelen om de lesmethode te leren kennen en hun didactische vaardigheden aan te scherpen. Als projectmedewerker is het hiermee een mooie kans om zonder lesbevoegdheid voor de klas te mogen staan en in aanraking te komen met het thema. Het team van gastdocenten richt zich naast het geven van lessen op de vergroting van het bestaande netwerk van deelnemende scholen.