Lodewijk Asscher, wethouder van Onderwijs, Financiën, Economische Zaken en Inburgering én locoburgemeester, bracht op 11 februari 2011 een werkbezoek aan Academie van de Stad.

Asscher werd hartelijk verwelkomd in de Mansveltschool in Amsterdam West. Daar vertelden wij hem natuurlijk als eerst over onze organisatie en vervolgens over ons project Springlevend Landlust, waarbij studenten zich inzetten voor hun buurt in ruil voor een woning met huurkorting.

Na een vragenronde en een informeel gesprek was het vervolgens tijd om een ander bijzonder project te bezoeken: Thee en Thema. Hiervoor brachten we Asscher met een taxi naar de van Hallstraat: de locatie waar altijd een bijzondere vrouwengroep in gesprek gaat over relevante onderwerpen onder het genot van thee.

De gesprekken tussen de vrouwen worden geleid door studenten van de minor Nederlands als tweede taal van de Hogeschool van Amsterdam. Zo ook vandaag.

Als Asscher een goede indruk heeft gekregen van Academie van de Stad en twee mooie projecten zit het bezoek er weer op. Een geslaagd werkbezoek!

wilfred fischer bij bezoek lodewijk asscher wilfred fischer en lodewijk asscher wilfred fischer voor bezoek lodewijk asscher