Image

Ondernemers op de kaart

Voor de promotie van stadsdeel Bos en Lommer en voor de sociale cohesie is het goed om ondernemerschap en de variëteit daarvan voor bewoners en organisaties zichtbaar te maken. In opdracht van woningcorporatie Stadgenoot hebben tweedejaars studentondernemers afkomstig uit zelf opgerichte leerwerkbedrijven van INHolland en INCompany de MKB ondernemers van Bos en Lommer letterlijk op de kaart gezet.

Projectomschrijving
Studenten gingen niet alleen op zoek naar de verrassende en verstopte pareltjes van het stadsdeel, maar zochten ook naar de ondernemers die het stadsdeel al jaren een ‘smoel’ geven.
Eindresultaat was een creatief concept in de vorm van een ‘ondernemerskaart’ en een daaraan gekoppeld evenement. Op deze kaart worden verschillende thematische routes, zoals bijvoorbeeld design, eten en fashion, weergeven. Bewoners van Bos en Lommer konden op de dag van het evenement via de verschillende routes kennismaken met ondernemers.
De publicatie werd zo ontwikkeld dat deze in een later stadium op een relatief goedkope wijze verspreid kon worden onder bewoners en organisaties. Het is ook mogelijk het uitgewerkte concept later in te zetten in andere stadsdelen en/of wijken.