Lang Leve de Liefde in het MBO is een lesprogramma waarmee docenten in het praktijkonderwijs met seksuele diversiteit aan de slag kunnen. De GGD Amsterdam merkt echter dat het implementeren van deze methode bij MBO’s moeizaam verloopt. Docenten zijn druk genoeg met het geven van de reguliere lessen en er is weinig ruimte voor extra aanbod.

Om het thema seksualiteit toch binnen het MBO ter sprake te kunnen brengen, wil GGD Amsterdam deze lessen gaan aanbieden met behulp van Young Professionals. Door het geven van de lessen uit handen te nemen wordt de drempel voor docenten van het MBO om mee te doen lager. Bovendien zitten Young Professionals in de meeste gevallen dichter dan docenten bij de belevingswereld van MBO-studenten. De ervaring leert dat Young Professionals goed aansluiten en geaccepteerd worden door de doelgroep. Ze kunnen daarom veel bereiken.

Eerder in dit project kregen studenten een 2-daagse cursus, gegeven door de GGD. Hierdoor worden zij klaargestoomd om de ‘Lang Leve de Liefde’ lessen te geven. De eerste cursusdag was vooral gericht op het kennismaken met de theorie. De tweede cursusdag gingen de studenten vooral oefenen met de lesmethode. In duo’s geven de studenten de gastcolleges op de MBO’s . Zo kunnen de studenten van elkaar leren en elkaar aanvullen waar nodig.