Lang Leve de Liefde in het MBO is een lesprogramma waarmee docenten in het praktijk onderwijs met seksuele voorlichting aan de slag kunnen. De GGD Amsterdam merkt echter dat het implementeren van deze methode bij MBO’s moeizaam verloopt. Docenten zijn druk genoeg met het geven van de reguliere lessen en er is weinig ruimte voor extra aanbod.

Om het thema seksualiteit toch binnen het MBO ter sprake te kunnen brengen, wil GGD Amsterdam deze lessen gaan aanbieden met behulp van HBO studenten. Door het geven van de lessen uit handen te nemen wordt de drempel voor docenten van het MBO om mee te doen lager. Bovendien zitten HBO-studenten dichter dan docenten bij de belevingswereld van MBO-studenten. De ervaring leert dat HBO-studenten goed aansluiten en geaccepteerd worden door de doelgroep. Ze kunnen daarom veel bereiken.

In september krijgen de studenten een 2-daagse cursus, gegeven door de GGD. Hierdoor worden zij klaargestoomd om de ‘Lang Leve de Liefde’ lessen te geven. De eerste cursusdag is vooral gericht op het kennismaken met de theorie. De tweede cursusdag gaan de studenten vooral oefenen met de lesmethode. In duo’s geven de studenten de gastcolleges op de MBO’s . Zo kunnen de studenten van elkaar leren en elkaar aanvullen waar nodig.