Heesterveld District

Wie kent het gebouw met de coole gevelschildering aan de Karspeldreef niet? Dit is één van de gebouwen van Heesterveld District: een buurt waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. In deze buurt vindt het project Portiekbeheer Heesterveld plaats. De verhuurder Ymere verhuurt hier 185 appartementen aan jongeren tot 27 jaar, en 72 appartementen aan studenten. Daarnaast is er ruimte voor een creatieve community: kunstenaars, dansers, zangers en schrijvers wonen, creëren, werken en organiseren er allerlei toffe events, expo’s en workshops.

 

Portiekbeheer 

In het complex Heesterveld in Zuidoost zijn vijftien portiekbeheerders actief. Zij wonen in het complex en krijgen een vergoeding voor de uitvoer van verschillende taken. Taken die vallen onder het portiekbeheer zijn bijvoorbeeld het toezicht houden op een schoon, heel en veilig trappenhuis, tuin en complex. Ook moet de portiekbeheerder bewoners aanspreken op ongewenst gedrag. En is hij daarnaast verantwoordelijk voor het overleggen met de bewoners uit het portiek en de gebiedsbeheerder.

 

Young Professionals van Academie van de Stad

Twee Young Professionals sturen de portiekbeheerders aan en dragen zorg voor de gehele coördinatie van het portiekbeheerderssysteem in Heesterveld. Daarnaast voeren zij dit jaar een onderzoek uit naar de mogelijkheden om portiekbeheer zelforganiserend te laten zijn.

 

Meer weten?

Academie van de Stad doet nog veel meer projecten op het gebied van duurzaamheid. Meer weten over de projecten die wij doen? Bekijk deze overzichtspagina.

 

 

Portiekbeheer
Het Heesterveld complex