Image

Vacature: Projectmedewerker Beslisboom gemeente Amsterdam

Altijd al willen weten hoe de gemeente Amsterdam haar plannen m.b.t. de openbare ruimte goedkeurt en doorvoert? Ben jij daarnaast analytisch sterk en krijg je energie van procesoptimalisatie? Lees dan vooral verder!
Achtergrond
Amsterdam is continu in ontwikkeling en hiervoor worden veel werkzaamheden in de openbare ruimte uitgevoerd. Bij deze werkzaamheden zijn veelal veel verschillende partijen betrokken zoals bijvoorbeeld het GVB, Waternet en Liander. Al deze partijen dienen ter goedkeuring een BLVC-plan in te dienen bij de gemeente alvorens de werkzaamheden kunnen beginnen. Hierin wordt beschreven hoe de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie (BLVC) worden besproken en hoe deze gewaarborgd worden tijdens de werkzaamheden. Op dit moment wordt het BLVC-plan door de verschillende partijen op meerdere manieren ingevuld. Hierdoor moet de gemeente vaak extra werk stoppen in de beoordeling en zijn de partners op hun beurt soms veel tijd en geld kwijt aan het opstellen van een plan, terwijl dit niet altijd nodig is. Daarom gaat Academie van de Stad in samenwerking met Young Professionals een nieuwe, gestandaardiseerde beslisboom voor de categorie projecten die het meeste voorkomt ontwikkelen en testen op de verschillende partners.

Taak
Het is aan jou en je collega-projectmedewerker om deze beslisboom te ontwikkelen en testen. Wat ga je dan precies doen? Met de analyse van eerder goedgekeurde BLVC-plannen en input van de werkgroep Projectaanpak, ontwikkel je verschillende concepten voor de beslisboom. Vervolgens ga je deze concepten testen bij partners en kijken naar de werkbaarheid en volledigheid van de beslisboom. De resultaten voor de Beslisboom gaan jullie in de vorm van een presentatie en rapportage overdragen aan de gemeente. Deze opdracht start in de week van 7 januari en eindigt eind maart 2019. De opdracht neemt gemiddeld 12 uur per week in beslag en je werktijden zijn flexibel in te delen. Het is een bijzonder interessante en uitdagende opdracht. Daarom zijn wij op zoek naar twee Young Professionals of studenten die aan onderstaande eisen voldoen.

Eisen
- Je bent proactief, zelfstandig en maatschappelijk gemotiveerd;
- Je bent analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
- Je hebt een bijzondere interesse om beleidsprocessen te optimaliseren;
- Je kunt goed structuur aanbrengen en begrijpt hoe theorie naar praktijk wordt vertaald;
- Je ziet verbindingen en draagt oplossingen aan.

Wij bieden
- Relevante werkervaring;
- Mogelijkheid om kennis te maken met de gemeente en verschillende stedelijke partners;
- Een kans om je projectmanagement-skills te ontwikkelen;
- Een kans om betrokken te zijn bij beleidsvorming;
- Eigen verantwoordelijkheid binnen het project;
- Werken onder begeleiding van Academie van de Stad;
- Een goed salaris;
- Flexibele werktijden.

Interesse?
Reageer dan uiterlijk 16 december met een motivatiebrief (max 1 A4-tje) en CV naar hire@academievandestad.nl. De sollicitatie zal plaatsvinden in de week van 17 december 2018.