Image

Vacature: Projectmedewerker Portiekbeheer Heesterveld

Academie van de Stad zoekt voor een Young Professionalproject in Amsterdam Zuidoost een maatschappelijk gemotiveerde student of net afgestudeerde die voor de periode van een jaar het project Portiekbeheer wil coƶrdineren en ontwikkelen. Ben jij op zoek naar een maatschappelijk relevante bijbaan waarbij je zowel je organisatieskills als je onderzoeksvaardigheden kunt inzetten? Lees dan verder!
Achtergrond
Portiekbeheer is een project dat al meerdere jaren succesvol loopt en wordt begeleid door Academie van de Stad. Binnen het project zetten bewoners van de wijk Heesterveld, Amsterdam Zuidoost zich in om de buurt schoon, heel en veilig te houden. Deze groep actieve bewoners vormt een aanspreekpunt voor zowel medebewoners als woningcorporatie Ymere, organiseert leuke activiteiten en komt elk kwartaal bij elkaar om te vergaderen over zaken die spelen in de buurt. Ondanks de bijdrage aan schoon, heel, veilig en de sociale cohesie in de buurt is het een project dat nog niet op zichzelf staat en begeleiding behoeft. Het grootste risico bij het wegvallen van begeleiding is dat de groep portiekbeheerders zichzelf niet meer organiseert en vernieuwt. Daarnaast vormen de portiekbeheerders een belangrijk communicatiekanaal voor zowel bewoners als Ymere en er wordt veel informatie gegeven en opgehaald via het project.

Werkzaamheden
Als projectmedewerker houd je je met 2 doelen bezig; het organiseren van Portiekbeheer in 2019 en de uitvoering van een onderzoek naar de organisatie van Portiekbeheer in de toekomst.

Voor het organiseren van het project ben je een aanspreekpunt voor de huidige portiekbeheerders, werf je nieuwe portiekbeheerders in complexen waar er nog geen is en organiseer je de kwartaalvergadering.

Parallel aan je taken als coördinator zet je het onderzoek naar de verduurzaming van het project op. Hierbij ga je opzoek naar best practices en ga je in gesprek met portiekbeheerders en stakeholders om tot een advies te komen voor de toekomst van het project. Het doel hierbij is dat het project op een zelforganiserende manier wordt ingericht waarmee er op de lange termijn minder begeleiding vanuit Ymere of Academie van de Stad nodig is.

Deze opdracht start in de week van 4 februari en eindigt eind januari 2020. De opdracht neemt gemiddeld 4 uur per week in beslag en je werktijden zijn flexibel in te delen. Het is een bijzonder interessante en uitdagende opdracht. Daarom zijn wij op zoek naar twee Young Professionals of studenten die aan onderstaande eisen voldoen.

Eisen
- Je bent proactief, zelfstandig en maatschappelijk gemotiveerd;
- Je bent analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
- Je kunt goed structuur aanbrengen en begrijpt hoe theorie naar praktijk wordt vertaald;
- Je hebt een relevante studie(achtergrond), zoals bestuurskunde of organisatiewetenschappen;
- Je ziet kansen en weet informatie om te zetten in een concreet advies.

Wij bieden
- Relevante werkervaring;
- Mogelijkheid om kennis te maken met de gemeente en verschillende stedelijke partners;
- Een kans om je projectmanagement-skills te ontwikkelen;
- Eigen verantwoordelijkheid binnen het project;
- Werken onder begeleiding van Academie van de Stad;
- Een goed salaris;
- Flexibele werktijden.

Interesse?
Reageer dan uiterlijk 15 januari met een motivatiebrief (max 1 A4-tje) via deze link

De sollicitatie zal plaatsvinden in de week van 21 januari 2019.