Image

Rudolf Ontmoet

Het Rudolf Huis is de ontmoetingsplek van de buurt. Door verschillende activiteiten te organiseren speelt het Springlevende Wijk-team Rudolf Diesel in op de behoeften aan contact en service van de bewoners.
De studenten ondersteunen de sociaal- economisch zwakkere bewoners in de wijk door het uitvoeren van verschillende activiteiten. Daarnaast richten zij zich op het organiseren van ontmoetingsmomenten voor de studenten en vaste bewoners en tussen de bewoners van de Rudolf Diesel en het Eenhoorngebeid. Activiteiten zijn onder andere:

-          Rudolf Kookt. Hierbij wordt om de week een kook- en thema-avond met de buurt georganiseerd. Er wordt gekookt door buurtbewoners voor buurtbewoners. Ook wordt er een kookboek gemaakt met en door de bewoners waarbij de recepten die elke twee weken zijn gebruikt centraal staan;
-          Incidentele activiteiten: Elke maand wordt er een incidentele activiteit georganiseerd door de studenten, gebaseerd op de ideeën die zij in september tijdens de buurtbarbecue hebben verzameld;
-          Signalemententeam: De studenten hebben voor zichzelf de buurt en diens bewoners in kaart gebracht. Gebaseerd op signalen van bewoners en specifieke hulpvragen zetten zij gerichte vervolgtrajecten op voor deze bewoners.