Klik hier voor alle projecten van Academie van de Stad Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Almere


Welkom bij de Stad als Academie, ook wel SalsA genoemd: het coachingsproject van Academie van de Stad in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. 

SalsA wil kansen voor studenten en leerlingen vergroten door ook buiten school aandacht te besteden aan het ontwikkelen van hun talenten. Studenten van de HvA coachen bij dit project leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs gedurende een schooljaar. Iedere leerling krijgt dus een persoonlijke coach! Afhankelijk van de vraag van de leerling bepalen de coach en de leerling gezamenlijk de doelen. Ondertussen werkt de coach aan competenties die voor hem of haar van belang zijn bij de studie en latere beroepsuitoefening. In het schooljaar 2015-2016 coachen studenten van de opleiding Pedagogiek en Pabo ruim 60 leerlingen van drie verschillende Amsterdamse scholen. Daarmee is SalsA een van de grootste één-op-één coachingsprojecten van Nederland!

Docent Metis Montessori Lyceum:
“In het begin was het voor studenten en leerlingen nog even zoeken. Maar je ziet de vertrouwensband tussen de studenten en leerlingen elke week groeien. Laatst werd ik aangesproken door een leerling die mij bedankte voor het matchen met haar coach, dit was het beste wat haar was overkomen.”

Leerling Over-Y College:
"Wat ik fijn vind aan SalsA is dat je heel erg goed geholpen wordt. Als je iets niet snapt, kun je het gewoon vragen. Ik heb een hele leuke coach, ze kan goed uitleggen en ze weet ook heel veel."

Student Pedagogiek:
"Ik vind mijn leerling echt geweldig. Ik help hem met leren, maar het leuke is dat ik andersom ook veel van hem leer!"

Kaart NL Academie van de Stad is actief in Amsterdam,
Utrecht, Den Haag en Almere.
nieuws

Gezamenlijke afsluiting SalsA op scholen

Vorige week, op maandag 30 en dinsdag 31 mei 2016, vond de gezamenlijke afsluiting van ons project SalsA plaats op het Metis Montessori Lyceum, 't Over-y College en Het Calvijn met Junior College. Lees in dit artikel wat de SalsA-coördinatoren per school organiseerden! Lees meer >

Overig nieuws:
Alle nieuwsitems...
academie van de stad Hogeschool van Amsterdam

SalsA is een initiatief van

Academie van de Stad
&
Hogeschool van Amsterdam, Domein Onderwijs en Opvoeding