Image

Bekijk hier het Smoelenboek 2017-2018!

Het afgelopen studiejaar draaide Academie van de Stad twaalf stageprojecten in Amsterdam, Utrecht en Almere waarbinnen in totaal meer dan 150 studenten hun tweede- of derdejaarsstage liepen. Al deze studenten hebben zich een studiejaar lang keihard ingezet om bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen in de stad. En hoe! In het Smoelenboek 2017-2018 vind je al deze stagiairs en lees je terug wat zij uit hun stage bij Academie van de Stad mee hebben genomen.
Academie van de Stad zet zich in voor het verbinden van studenten aan maatschappelijke uitdagingen om zo sociale impact te maken. In onze stageprojecten is de sociale impact van Academie van de Stad mogelijk het best zichtbaar. Naast dat wij met onze stageprojecten bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen ontwikkelen studenten zich tot de grootstedelijke burger van morgen.

Neem het project StudentJobcoach. Ooit begonnen in Amsterdam Noord om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar een vervolgopleiding of baan, inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle peer-to-peer coachingsformule waarmee we ook jonge statushouders in Amsterdam en Almere verder helpen.

Of het project JongGras Advies, waarin studenten lokale sportclubs adviseren in uitdagingen met betrekking tot financiën, ledenwerving en het aansturen van vrijwilligers. Inmiddels bestaat JongGras alweer drie jaar en zijn al tientallen sportclubs geholpen bij hun uitdagingen. En ook het project Educoach is het uitlichten waard. Al vier jaar lang ondersteunt een groep van 35 eerstejaarsstudenten Toegepaste Psychologie een studiejaar lang nieuwe Amsterdammers in het leren van de Nederlandse taal.

Het allermooiste aan deze successen is dat ze worden gerealiseerd door studenten. Wie zijn deze studenten dan? En wat nemen ze mee uit hun tijd als stagiair bij Academie van de Stad? In het onderstaande boekje vind je de gezichten van alle stagiairs die in studiejaar 2017-2018 bij Academie van de Stad stage hebben gelopen. Een mooie en diverse groep mensen, waarvan wij ook veel van hebben geleerd.

Bedankt stagiairs van 2017-2018!
 
Download hier het Smoelenboek 2017-2018