Image

Springlevend Betondorp organiseert buurtbarbecue!

Het team in Springlevend Betondorp organiseerde samen met bewoners een drukbezochte barbecue. Mooi, weer, lekker eten en veel mensen: het recept voor een geslaagde feestavond.
Toen de studentcoördinatoren in april een foto-expositie met bewoners organiseerden, kwam bewoner Hannie met een goed idee. Zij stelde voor om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren. "Gewoon gezellig, met lekker eten en veel mensen. Hannie ik zijn eigenlijk al snel gestart met de voorbereidingen", vertelt studentcoörinator Rick. Samen met ongeveer 20 vrijwilligers hebben zij de organisatie op zich genomen.

Afgelopen vrijdag, 14 augustus, was het eindelijk zo ver. "We hadden al ruim 80 aanmeldingen vooraf binnengekregen, maar op de avond zelf verkochten we ook nog zo’n 30 kaartjes", zegt Rick. "Daarna zijn we gestopt met tellen, ook omdat veel vrijwilligers kwamen eten. Ook kwamen een aantal bewoners gewoon wat drinken of even kijken." In ieder geval een heel druk bezocht feest dus!

Rick: "Het was leuk om te zien dat we een mix van Betondorpers trokken. Jonge families, compleet met bolderkarren en tuinsets, karakteristieke bejaarde Betondorpers. Kortom: oud, jong, zwart en wit, divers was het publiek zeker."

Rond 21:00 wilden de organisatoren eigenlijk op gaan ruimen, maar daar wilden de Betondorpers nog niets van weten! "Mensen hadden zelf nog wat dingen gehaald van huis en maakten er nog een gezellige borrel van", aldus Rick. Het overgebleven eten is naar Stichting Blije Buren is gegaan. Zo is er weinig verspild en hebben kwetsbare Amsterdammers er ook nog van kunnen genieten. 

"Tijdens het opbouwen kregen we al veel positieve reacties. En we hebben naast de vertrouwde gezichten ook ontzettend veel nieuwe Betondorpers leren kennen en de Betondorpers elkaar!" zegt Rick enthousiast. Kortom: een hele geslaagde avond!

 
Een heel druk bezocht feestje!                                       Lekker smullen

  
Studentcoördinator Rick bezig te versieren                                  Met mooi weer lekker eten