Image

Springlevend Betondorp volop in het nieuws

De studenten zijn nog middenin hun verhuizing en er is al volop media-aandacht voor dit project: een nieuwe Springlevende Wijk in Betondorp.
Op woensdag 22 januari 2014 kopt de Telegraaf: "Helpen aan een betere buurt in ruil voor korting op huurprijs. Studenten in Cruijff-huis." Deze maand starten vier nieuwe studenten in Betondorp met een Springlevende Wijk in opdracht van Ymere en stadsdeel Oost. Volgens de Springlevende Wijk-formule gaan de studenten zich inzetten voor de buurt in ruil voor een woning. Eén van de twee woningen die Ymere beschikbaar heeft gesteld is de woning waarin Johan Cruijff zijn jeugd door bracht. 
Miriam van der Waal, een van de vier studenten die zich hard gaat maken voor Betondorp, zegt in het artikel over de buurt: "De onderlinge betrokkenheid is soms al aanwezig, maar die kan altijd op een hoger peil worden getild".  

Klik hier voor het artikel in de Telegraaf.   

Op maandag 20 januari 2014 besteedde AT5 al aandacht aan de start van Springlevend Betondorp en interviewt ALO-student Dylan Hoffmeister. Bekijk hier het fragment uit AT5 Nieuws: