FAQ

Voordat je je aanmeldt voor onze Springlevende Wijk, is het handig om onderstaande veelgestelde vragen door te nemen.
Hoe werkt de procedure?
Wanneer er een plek vrijkomt in een bestaande Springlevende Wijk of wanneer er een nieuwe Springlevende Wijk wordt opgezet, gaan wij op zoek naar geschikte kandidaten die deze vacature(s) kunnen vervullen. Het gehele jaar door kun je je aanmelden voor de Springlevende Wijk. Als wij op het moment van jouw aanmelding geen beschikbare plek hebben, kunnen we je opnemen in onze kandidatenpoule. Wanneer we dan een vacature hebben waar jouw profiel op aansluit, nemen we contact met je op. Om in de poule te worden opgenomen ontvangen we graag je CV en een korte motivatiebrief.

Kan ik aangeven in welke wijk ik terecht zou willen komen?
Hoewel we in onze selectie natuurlijk rekening houden met je voorkeur voor een bepaalde wijk, kunnen we hier geen garanties over geven. We kiezen onze kandidaten op basis van plek, geschiktheid, aansluiting bij (specifieke) projecten en ook de aansluiting in het team. Je kunt aangeven voor welke wijk(en) of project(en) je een voorkeur hebt als je dat graag wil, maar je wordt uiteindelijk in onze algemene poule geplaatst en zou dan ook voor een andere wijk of project kunnen worden benaderd.

Op welk inhoudelijk project zal ik komen te werken?
Als studentcoördinator in een Springlevende Wijk ben je onderdeel van het team en het gehele project. Soms zul je vooral met één of twee specifieke projecten aan de slag gaan, maar vaker ben je een allrounder die in verschillende projecten geïnteresseerd is en op verschillende thema's inzetbaar is. Uiteraard proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeuren.

Zijn er voorwaarden om mee te kunnen doen?
Om studentcoördinator te kunnen worden moet je ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling en nog minimaal 1,5 jaar student zijn. Ook ben je flexibel inzetbaar en 8-10 uur per week beschikbaar.

Kan ik me samen met een vriend/vriendin aanmelden?
We kiezen onze kandidaten op individuele geschiktheid en waar wij denken dat je goed in het team en de wijk past. We kunnen daarom nooit garanderen dat je samen met een vriend of vriendin wordt aangenomen.

Voor andere vragen kun je contact opnemen met Myrthe Baaij via myrthe@academievandestad.nl of 06 1535 3581.