Image

Springlevende Wijk-studenten deden mee aan Burendag!

Afgelopen zaterdag, op 26 september 2015, was het weer zover: de jaarlijks terugkerende Burendag. Studenten uit verschillende Springlevende Wijken namen hieraan deel. Bekijk hieronder het fotoverslag!
In 2006 was op initiatief van Douwe Egberts de allereerste Burendag in Nederland. Vanaf 2008 heeft Douwe Egberts zich met het Oranje Fonds verenigd om het evenement tot een landelijk fenomeen te maken dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen buren.

In de Springlevende Wijken, waar studenten wonen in een buurt en daar projecten opzetten, is het samenbrengen van mensen ook een van de belangrijkste doelen. De studenten zijn zelf buurtbewoner en stimuleren hun eigen buren om mee te doen met verschillende activiteiten om zo de sociale cohesie te vegroten. Een aantal Springlevende Wijken, waaronder Overvecht in Utrecht en Landlust en Dapper in Amsterdam, organiseerden feestelijke activiteiten in het kader van Burendag afgelopen zaterdag. In alle drie de wijken was er een hoge opkomst. Dit zorgde voor veel gezelligheid en een hele geslaagde Burendag!

Hieronder zie je de activiteiten per wijk in een foto-impressie!

 
In Springlevend Overvecht deelden de studenten mooie bloembakken uit aan hun buren. Ook was er een gezellige rommelmarkt!

 
In Landlust deden de studenten Oud-Hollandse spellen met buurtkinderen. Aan het eind van de dag wilden de kinderen niet naar huis!

 
In Dapper stimuleerden de studenten de ontmoeting tussen kinderen door middel van verven, knutselen en sportieve spellen!