Image

Groene ontgroening in de Rudolf Dieselbuurt

Maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2013 helpen 25 eerstejaars studenten van studentenvereniging L.A.N.X. in Springlevend Rudolf Diesel bij het opknappen van tuinen.
In het kader van hun ontgroening zijn de 25 L.A.N.X.-studenten via stichting Present bij Academie van de Stad terechtgekomen voor vrijwilligerswerk. Twee volle dagen helpen zij mee in de Springlevende Wijk Rudolf Diesel, waar studenten wonen die zich in ruil voor woonruimte inzetten voor de buurt. Springlevend Rudolf Diesel is in opdracht van woningcorporatie Ymere. 
Onlangs is bekend gemaakt dat de woningen in de Rudolf Dieselbuurt langer in deze hoedanigheid blijven staan. Veel tuinen zijn al geruime tijd toe aan een opknapbuurt. De hulp van deze studenten is dan ook heel welkom om hier grootschalig iets aan te doen. Vele handen maken immers licht werk. 

Deze samenwerking met stichting Present zal voortgezet worden: in september komt er weer een groep vrijwillgers helpen om de tuinen die in augustus vooral leeggehaald gaan worden, mooi te maken. 
Het studententeam dat in de buurt woont en actief is, begeleidt dit proces en stuurt de groep helpende studenten aan. Zowel het team als de buurt is erg blij met de hulp!