Image

Vacature - Coördinator verhuisservice Amsterdam Noord

Wil jij bijdragen aan een belangrijke tweede fase van een maatschappelijk traject? Deins je niet terug voor logistieke uitdagingen en ben je betrokken met communities? Dan zoeken wij jou!
Je gaat de voorbereidingen treffen en een verhuisservice opzetten om de verhuizing van de NDSM-werf naar Startblokken in Elzenhagen te faciliteren en in goede banen te leiden.

Achtergrond
In september 2016 begon een team van vier bewoners als woonbegeleiders op de NDSM werf. De woonbegeleiders fungeerden als welkomscomité, aanspreekpunt en verbinder tussen de statushouders en Nederlandse studenten woonachtig op het complex. De huisvesting van statushouders op de NDSM werf is echter tijdelijk. Inmiddels is er nieuwe woonruimte voor de statushouders van de NDSM werf gevonden, namelijk de Startblokken in Elzenhagen Zuid. De eerste verhuizingen zullen begin februari plaatsvinden, de laatste begin april. De Key, Rochdale, Eigen haard en stadsdeel Noord hebben Academie van de Stad gevraagd om een verhuisservice op te zetten en de verhuizing van 117 statushouders op de NDSM Werf naar hun nieuwe woonruimte te coördineren.

Taak
Aan jullie als team van twee de taak om deze verhuizing en verhuisservice te coördineren en faciliteren. Voor de duidelijkheid, jij bent alleen ​organisator​ en jij helpt niet mee sjouwen met de verhuizing zelf. Je gaat gedurende 16 weken aan de slag en zult gemiddeld 12 uur per week bezig zijn met één andere collega-organisator en houd je bezig met de volgende taakgebieden:

 ● Informeren - Het informeren van statushouders die van de NDSM werf naar Startblok in Elzenhagen verhuizen over hun verhuisdatum, evenals de praktische zaken die statushouders daarvoor moeten regelen en weten.(denk aan het regelen van verhuisdozen en het netjes achterlaten van de woning).
● Coördineren - Academie van de Stad is momenteel bezig met de verhuizing van studenten en statushouders van de Wenckebachweg, het plan van aanpak staat al voor grotendeels op poten en vraagt dus vooral om goede coördinatie. Je bent het aanspreekpunt voor vragen vanuit bewoners. Je houdt de planning van verhuizende woningen goed bij. Je onderhoudt contact met, en rapporteert aan externe partijen zoals, gemeente en woningbouwcorporaties.
● Verhuisservice - Het regelen van verhuisbussen en verhuizers en het zelf aanwezig zijn als aanspreekpunt op locatie op de dag van verhuizing. Deze kan ook mogelijk in het weekend vallen.

Eisen
● Je bent flexibel beschikbaar vanaf maandag 17 december voor gemiddeld 12 uur in de week (een enkele keer in het weekend);
● Je bent organisatorisch en communicatief sterk;
● Je kunt goed het overzicht bewaren en hebt een open en enthousiaste houding;
● Je bent proactief, stressbestendig en kunt goed schakelen;
● Bij voorkeur zoeken wij iemand die ook Arabisch en/of Tigrinya spreekt, maar dit is geen vereiste.

Wat wij bieden
● Een uitdagende opdracht;
● Een kans om kennis te maken met dit mooie woonproject en het netwerk van partners;
● De mogelijkheid om een groep van nieuwe Amsterdammers een handje te helpen bij hun verhuizing;
● De kans om je projectmanagement-skills te verbeteren;
● Zelf in te delen, flexibele werktijden;
● Mooi startloon van €11,- per uur.

Interesse?​​
Stuur dan uiterlijk woensdag 5 december 2018 je CV en motivatie (max.A4) naar hire@academievandestad.nl​. Op woensdagmiddag 12 december voeren wij groepsgesprekken, houd deze datum alvast vrij in je agenda! ​

Deze vacature is onderdeel van de Young Professional-formule van Academie van de Stad. Daarom zijn wij op zoek naar kandidaten die studeren, of net afgestudeerd zijn.