Image

Vacature - Stagiair Communicatie

Academie van de Stad biedt per direct een uitdagende en dynamische stageplek aan op het gebied van communicatie. Bij gebleken geschiktheid aansluitend een contract.
Academie van de Stad is een innovatieve, sociale ondernemer die zich inzet voor de ontwikkeling en leefbaarheid van de stad. Samen met gemeentelijke instellingen, woningcorporaties, het hoger beroepsonderwijs en universiteiten zet Academie van de Stad studentprojecten op met thema’s als jeugd en educatie, integreren en participeren, wonen en leven, veiligheid, economie en stedelijke ontwikkeling. Door studenten actief te laten bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen en hun burgerbewustzijn te versterken, geeft Academie van de Stad ze een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Sinds 2008 heeft Academie van de Stad 1124 projecten tot stand gebracht waarbij 12528 studenten meer dan 2 miljoen uur actief hebben bijgedragen aan de maatschappelijke ontwikkeling van Amsterdam, Utrecht en Almere.

Ons vaste team bestaat uit 17 talentvolle, jonge professionals die zich meer dan gemiddeld inzetten om de samenleving een positieve impuls te geven. Daarnaast werken er per jaar ongeveer 60 stagiairs, Young Professionals en studentcoördinatoren mee aan het begeleiden onze projecten. 

Voor de versterking van ons team zijn we op zoek naar een:

Stagiair Communicatie

Werkzaamheden
Je zult tijdens je stage ondersteuning bieden voor alle steden waar Academie van de Stad gevestigd is. Onze organisatie is volop in ontwikkeling. Naast basistaken zoals de website en social media bijhouden, pers- en nieuwsberichten schrijven en promotiemateriaal (helpen) ontwikkelen, is er veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Wij werken momenteel aan een nieuwe website en zijn continu bezig met het bijhouden van technologische ontwikkelingen op gebied van bijvoorbeeld online marketing en social media. Jij krijgt de kans om mee te werken met en mee te denken over al deze ontwikkelingen. Geen dag bij Academie van de Stad is hetzelfde. De ene dag ga je mee naar bijeenkomsten van projecten en schrijf je daar artikelen over en maak je foto's of zelfs een filmpje. De andere dag ben je bezig met communicatieplannen schrijven en bijhouden of richt je je op de organisatie van een evenement. De volgende dag werk je aan de website en verdiep je je in contentmarketing. Zo kun je je in deze stage richten op je eigen interesses en aangeven waar je je verder in wil ontwikkelen. Er is altijd iets te vinden wat zowel jou als onze organisatie verder helpt.

Begeleiding
Je zal één-op-één begeleid worden door Mandy Müller, de vaste communicatiemedewerker. Je zal met name in Amsterdam werken, maar ook met enige regelmaat op de kantoren in de andere steden (Utrecht en Almere).

Wensen en vereisten 
•    Je volgt een relevante studie op WO-niveau;
•    Je bent een schrijftalent;
•    Je beschikt over kennis van social media (met name Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram);
•    Je beschikt over een grote zelfstandigheid en neemt initiatief;
•    Je hebt een open houding en bent proactief;
•    Je bent flexibel en bereid om te reizen tussen de verschillende steden.

Wij bieden
•    €400 bruto per maand bij een inzet van 40 uur per week;
•    Een gezellig en gemotiveerd team;
•    Veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen;
•    Doorgroeimogelijkheden

Periode
Per februari 2019 (eerder of later in overleg). Lengte van de stage en aantal dagen in overleg.

Interesse?
Stuur je motivatie (max. 1 A4) en CV zo snel mogelijk via deze link.
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Mandy Müller: mandy@academievandestad.nl – 06 2520 4087