Image

Woonvacature: Studentcoördinator unieke Springlevende Wijk Amsterdam Zuid

In opdracht van stadsdeel Zuid is Academie van de Stad op zoek naar een gemotiveerde student die zich 8-10 uur wil inzetten als studentcoördinator. Je woont met drie andere studenten samen met ouderen in een complex in Amsterdam Zuid.
Project Springlevende Wijk Buitenveldert
Binnen het project werk je in een team met drie andere studenten mee aan de leefbaarheid in Amsterdam Zuid. Je werkt in kleinere teams samen aan creatieve projecten die erop gericht zijn om bewoners van zowel het verzorgingstehuis als de buurt te betrekken bij vernieuwende activiteiten. De projecten waar jij mee aan de slag gaat zijn gericht op de verbinding en ontwikkeling van een zorgcomplex als centraal buurtplatform.

Aanleiding voor het project
Maatschappelijke veranderingen in de zorg zijn van invloed op de leefwereld van ouderen. Zowel het aantal ouderen als de levensverwachting van de ouderen nemen toe. Tegelijkertijd streven zorgorganisaties ernaar om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dit heeft als gevolg dat er een afname van bewoners plaatsvindt in zorgcentra. Hierdoor krijgt de buurt een steeds belangrijkere rol als sociale motor, van waaruit initiatieven ontstaan die bijdragen aan het langer zelfstandig wonen. De focus van de zorg ligt daarmee niet langer enkel op de cliënt maar juist ook op de buurt en haar netwerk Kortom, lijkt jou het leuk om met een team studenten een zorgcentrum te transformeren tot actief buurtplatform waar jong en oud samenkomen? Solliciteer dan nu!

Gevraagd
- 2de of 3de jaars HBO- of WO-studenten;
- Commitment voor minimaal 6 maanden;
- 8 tot 10 uur beschikbaarheid per week

Dit ben jij!
Je bent sociaal, communicatief vaardig en vindt het leuk om je in te zetten voor de stad en de wijk. Je hebt affiniteit met ouderen en het lijkt je leuk om voor deze doelgroep activiteiten op te zetten. Daarnaast herken je jezelf in onderstaande punten:
• Je bent een doorzetter en in staat mensen te enthousiasmeren;
• Je hebt een open houding en bent flexibel;
• Je kunt goed overweg met verschillende doelgroepen;
• Je kunt goed samenwerken en je houdt je aan afspraken

Dit bieden wij:
- Relevante werkervaring en het opbouwen van een netwerk in de stad;
- Training, begeleiding van professionals;
- Een zelfstandige woning in een zorgcentrum in Amsterdam Zuid.

Interesse?
Stuur je motivatie (max 1 A4) en CV uiterlijk zondag 11 november naar Academie van de Stad t.a.v. Myrthe Baaij, myrthe@academievandestad.nl. Voor vragen kun je bellen naar 06 1535 3581.