Image

In de Telegraaf: woning in ruil voor inzet in de wijk

Een springlevend artikel over de Springlevende Wijken Van der Pek en SuHa van de Academie van de Stad vandaag in de Telegraaf!

"Studenten beschikken over actuele kennis, een frisse blik en jeugdige energie, maar veelal niet over fatsoenlijke woonruimte in de stad waar ze studeren. De ideële stichting 'Academie van de Stad' bedacht daarom een aantal projecten waarbij de studenten met hun kennis helpen om maatschappelijke problemen in achterstandswijken op te lossen, in ruil voor een appartement van woningcorporatie." Zo begint het bijna paginagrote artikel waarin vervolgens de verschillende activiteiten in de Springlevende Wijken worden beschreven. En het doel erachter: "Daar wordt de stad beter van en studenten leren van de stad, in échte opdrachten, met échte opdrachtgevers".   

Een prachtig artikel waarin ook studenten Michael Jungen en Jotte Hof uit de SuHa-buurt en Silke Swart uit de Van der Pek-buurt aan het woord zijn. Zo vertelt Jotte over haar ervaring als studentcoördinator: "Je moet er feeling voor hebben en het leuk vinden om met mensen te werken. Je komt ook bij bij de gezinnen thuis, gaat op de thee en praat veel over hun problemen, behoeften en vraagstukken." 

Download het nu hier:
Artikel in Telegraaf