Image

Vacature: Projectcoördinator Almere

Voor de versterking van ons team zijn we per april 2019 op zoek naar een enthousiaste, ondernemende projectcoördinator Almere.
Academie van de Stad
Academie van de Stad is een innovatieve, sociale ondernemer die staat voor leefbare steden met actieve, betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen met stedelijke partijen en onderwijs, geeft Academie van de Stad studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Zo ontwikkelen studenten van vandaag zich tot de grootstedelijke burger en professional van morgen. Sinds 2008 heeft Academie van de Stad 1.124 projecten tot stand gebracht waarbij 12.500 studenten zich meer dan 2,1 miljoen uur actief hebben ingezet voor de maatschappelijke ontwikkeling van Amsterdam, Utrecht en Almere.

Je komt te werken in een klein team van talentvolle jonge professionals die zich meer dan gemiddeld inzetten om de stedelijke samenleving een positieve impuls te geven. Hierbij hechten wij ook veel waarde aan de ontwikkeling van ons team, ons succes en de persoonlijke ontwikkeling. Omdat wij een snel groeiende en lerende organisatie zijn, besteden wij aan deze laatste aspecten veel tijd.

Sinds januari 2015 zijn we succesvol actief in Almere en hebben we goede verbindingen met onze samenwerkingspartners. We hebben diverse mooie maatschappelijke projecten tot stand gebracht (zie hier). Voor de versterking van ons team in Almere zijn wij op zoek naar een:

Ondernemende projectcoördinator Almere -- Fulltime --

De functie Als projectcoördinator ben je de schakel tussen alle partijen binnen studentprojecten. Je krijgt een aantal studentprojecten onder je hoede. Bij de onderwijsprojecten ben je verantwoordelijk voor het samenwerkingsproces tussen de stedelijke opdrachtgevers en opleidingen. Je stuurt op het behalen van opleidingseisen door de studenten en stimuleert dat de beoogde projectresultaten worden bereikt. Je stemt daarvoor regelmatig af met de studenten en docenten van opleidingen en opdrachtgevers. Daarnaast ben je in staat assertief en daadkrachtig te reageren als dat nodig is. Ook organiseer en leid je bijeenkomsten waarin deze partijen met elkaar afstemmen en waarbij studenten hun resultaten presenteren. Naast de onderwijsprojecten werkt Academie van de Stad met verschillende projectformules, zoals de Springlevende Wijk waarbij studenten in een wijk wonen waarvoor ze zich inzetten. In de opzet, organisatie en begeleiding daarvan krijg je tevens een rol.

Een belangrijk onderdeel van je werk is het voeren van gesprekken met potentiële nieuwe partners. Je houdt ervan om nieuwe kansen te verkennen en handelt hier ook naar. Je richt je hierbij op de uitbouw van onze organisatie, ons relatienetwerk en projecten in Almere. Je onderhoudt de bestaande contacten met de woningcorporaties, gemeente Almere, Provincie Flevoland, omliggende gemeenten, Windesheim Flevoland, Aeres Hogeschool en buurtorganisaties.

Profiel
Allereerst ben je een ondernemende, positieve en sociale persoonlijkheid. Je woont in Almere en/of voelt je nauw verbonden met de stad. Je hebt je bachelor- of masterstudie met beter dan gemiddelde resultaten voltooid. Je bent na enkele jaren werkervaring toe aan een volgende stap. Je studierichting is minder van belang als uit je levensloop maar blijkt dat je maatschappelijk betrokken bent, mensen kunt verbinden en stevig in je schoenen staat.

Voor de functie is het noodzakelijk dat je goed communiceert (mondeling en schriftelijk), representatief bent, een boodschap kunt brengen en in staat bent om belangen van verschillende partijen in te schatten en daar adequaat mee om te gaan.

Solliciteren?
Spreken de functie en onze organisatie je aan? En wil je onderdeel uitmaken van ons topteam? Solliciteer dan uiterlijk dinsdag 19 februari met motivatie en cv via deze link. Vragen over de vacature en de organisatie kun je stellen aan Wilfred Fischer via 085 3033 701. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 22 februari 2019 in Amsterdam.