Onze impact

Academie van de Stad meet impact om inzicht te krijgen in haar werkprocessen én in het grotere plaatje. Via onderstaande knop tref je het jaarverslag van afgelopen studiejaar. Wil je meer informatie over hoe wij impact meten? Bekijk de blogs onderaan deze pagina of bekijk de impactfilm van studiejaar 2019-2020.

Jaarverslag 2020-2021

 

Hoe wij impact meten

Wij kijken naar resultaat en daadwerkelijke impact als belangrijkste pijlers in onze impactmeting. Voor aanvang van elk project formuleren we beoogde resultaten en doelstellingen op het niveau waar het project om vraagt. Na afloop van het project evalueren we met de betrokken partijen wat er van deze doelstellingen en resultaten terecht is gekomen. De tastbare outputs die de projecten opleveren hebben we behoorlijk goed in beeld. We hebben het dan over producten (zoals een evenement, onderzoek of rapport), aantal deelnemers of bereikte bewoners.

We vinden het belangrijk om - aanvullend op de tastbare uitkomsten - structureel te kijken naar de effecten op de doelgroep van de projecten. Zo kun je als organisatie antwoord geven op de vraag wat het de stad en haar bewoners heeft opgeleverd en op welke manier de activiteiten bijdragen aan de ontwikkeling van de deelnemende studenten en het onderwijs. Om die laatste stap te kunnen zetten is het van belang de effecten op de doelgroep te corrigeren voor wat er sowieso al was gebeurd als wij dit project niet hadden uitgevoerd. Zodra we dat kunnen laten zien, spreken we over onze impact. Wil je meer weten?

impact

Blogs over impact

We zijn continu bezig met het ontwikkelen van meetmethoden en het vergroten van onze impact. Ben je benieuwd naar het laatste nieuws over onze impactmeting? Lees dan onze blogs.

Vacatures