Britt (26) is geboren en getogen in Gouda. Ze studeerde af in Global Business and Sustainability aan de Erasmus universiteit in Rotterdam, maar is al sinds 2016 een trouwe bewoner van haar stadsie Utrecht. Ze werkt in team Utrecht als projectcoördinator. In haar vrije tijd is ze vooral bezig met vintage kleding, (vegan) koken en haar nieuwe haakhobby.

Janneke (25) woont sinds de start van haar master Letterkunde in Utrecht. Inmiddels is ze al een tijdje afgestudeerd en werkt ze als projectcoördinator en content manager in team Utrecht. Haar hobby’s zijn lezen, reizen en koffietentjes afstruinen.

 

Jullie zijn al ruim 5 maanden bezig, hoe zijn jullie bij Academie van de Stad terecht gekomen?

Britt: “Ik was op zoek naar een maatschappelijk relevante baan en zag de vacature voor projectcoördinator voorbij komen op OneWorld. Ik was gelijk enthousiast. Ik vind het belangrijk om lokaal maatschappelijke impact te maken, en dat is precies wat we doen bij Academie van de Stad. De grote hedendaagse vraagstukken kun je niet in één keer in je eentje oplossen, maar je kan wel starten met kleine verbeteringen aanbrengen in je eigen omgeving. Daar krijg ik heel veel energie van.”

“Ik vind het belangrijk om lokaal maatschappelijke impact te maken, en dat is precies wat we doen bij Academie van de Stad.”

Janneke: “Evenals Britt was ik ook op zoek naar een baan met een maatschappelijke meerwaarde. Ik werkte na mijn afstuderen (in literatuurwetenschap) een tijdje bij een uitgeverij, maar het leek me toch leuker om een meer sociaal-maatschappelijke baan te doen waarbij je veel met mensen werkt. Mijn beste vriendin stuurde mij de LinkedIn vacature door met de mededeling “Perfect voor jou!”. En ze heeft nog gelijk gekregen ook.”

 

Wat vinden jullie tot nu toe het leukst aan jullie functie?

Britt: “Oef de tijd vliegt! Ik vind dit een hele moeilijke vraag. Maar als ik moet kiezen, zou ik toch gaan voor de begeleiding van studenten in hun onderzoek. Tijdens mijn studietijd vond ik onderzoek doen heel erg leuk. Wanneer een team vastloopt in hun onderzoek, vind ik het heel leuk om met ze mee te denken en een nieuwe blik te kunnen geven. Maar ja, de andere kant van het werk waar we bijvoorbeeld verkennende gesprekken hebben met potentiële opdrachtgevers vind ik ook geweldig. Het is heel leuk om iets te kunnen leveren bij vraagstukken waar zij al langer mee zitten en een nieuwe blik op nodig hebben. Dat kan Academie van de Stad precies bieden.”

Janneke: “Dat is een lastige vraag, want deze baan heeft oprecht heel veel leuke kanten! Ik combineer in mijn baan de functies van projectcoördinator en content creator. Dat maakt het heel afwisselend: geen dag ziet er hetzelfde uit. De ene dag ben ik bezig met de begeleiding van studenten en het opzetten van nieuwe projecten, de andere dag ontwerp ik een poster in InDesign of schrijf ik een artikel. Die veelzijdigheid vind ik superleuk!”

 

Wat doen jullie graag naast je werk? 

Britt: “Na of het liefst voor werktijd ga ik sporten. Al schiet dat er soms wel bij in omdat ik ook houd van een actief sociaal leven. Ik kan dan ook niet wachten op beter weer en dat we weer kunnen picknicken in het park tot ’s avonds laat. Verder ben ik regelmatig in musea te vinden, of struin ik marktjes af met tweedehands spullen en kleding. Oh, en ik kook ook heel graag niet te vergeten! Ter ontspanning lees ik graag en laatst heb ik haken opgepakt, ook erg ontspannend moet ik zeggen.”

Janneke: “Ik ga bijna nooit ergens heen zonder boek, ik ben nog steeds een enorme boekennerd. Ook luister ik veel muziek en ga ik zo nu en dan naar concerten. Daarnaast hou ik van reizen, het liefst naar warmere gebieden want in onze koude kikkerlandje heb ik het áltijd koud. Ik heb dit jaar reizen naar Slovenië en Griekenland op de planning staan waar ik onwijs naar uitkijk!”

“Ik ga bijna nooit ergens heen zonder boek, ik ben nog steeds een enorme boekennerd.”

 

Kan je wat meer vertellen over de projecten die je coördineert?

Britt: “Ik coördineer nu zeven projecten en het is een zeer diverse bundel. Van stageprojecten, tot young professional projecten, van een team van twee studenten tot een groep van 25. Van vraagstukken over zwerfafval in de openbare ruimte tot begeleiding van nieuwkomers naar studie, stage of werk. En ik vind het allemaal even interessant.”

“Van vraagstukken over zwerfafval in de openbare ruimte tot begeleiding van nieuwkomers naar studie, stage of werk.”

Janneke: “Ik ben nu bezig met een project over de stem van de starters op de woningmarkt, erg interessant. Ook coördineer ik twee onderzoeksprojecten, eentje over seniorproof wonen en eentje over de sociale veiligheid van de publieke ruimte in Amersfoort. En ik ben net begonnen met een project over hoe de provincie Utrecht zichtbaar kan uitdragen dat zij een inclusieve provincie zijn. Zeer divers dus en allemaal interessante onderwerpen!”

 

Welke impact wil je maken met je werk bij Academie van de Stad?

Britt: “Ik hoop dat studenten zien wat voor meerwaarde ze kunnen leveren aan hun eigen omgeving, en hoeveel kennis ze al kunnen toepassen in de praktijk. Pak die eigenaarschap en kom op voor de duurzame en sociale ontwikkeling van je eigen stadsie!”

Janneke: “Ik hoop dat ik de studenten die zich inzetten voor onze projecten een goede leerervaring kan bieden, waarin zij echt zien welk verschil zij maken voor de stad én gewoon genieten van het project. En natuurlijk dat de opdrachtgevers waarmee wij werken baat hebben bij de frisse blik van studenten!”

 

Benieuwd naar de projecten die Britt en Janneke de komende tijd zullen coördineren? Hou onze website in de gaten of neem een kijkje bij de project-pagina’s!