Ontmoeting & verbinding

Een enthousiaste groep studenten zal zich vanaf september gaan inzetten als Community Builder aan de Opaallaan. Als student én buurman of buurvrouw gaan zij een mooie bijdrage leveren aan de leefbaarheid en levendigheid in het complex. Onder begeleiding van Academie van de Stad en samen met DUWO en bewoners gaan de community builders aan de slag met het versterken van de verbindingen tussen de studenten. Samen activiteiten opzetten en het contact versterken tussen verdiepingen zijn daarbij het streven. Jolien vertelt: “Door in te zetten op ontmoeting en verbinding willen we de Opaallaan een nog fijnere plek maken om te wonen, te leven en te verblijven. Het zou mooi zijn als in elk geval iedereen iemand kent op de Opaallaan, die je overdag of zelfs in de nacht zou kunnen bellen.”

Leefbaarheid voorop

DUWO maakt zich hard voor de leefbaarheid aan de Opaallaan en heeft al diverse maatregelen genomen. Zo is er tijdens kantooruren een extra beheerder aanwezig en wordt er veel samengewerkt met partners die betrokken zijn in de buurt, zoals de gemeente en andere dienstverlenende organisaties. Als aanvulling op deze maatregelen is ook Academie van de Stad gevraagd om een project met community builders op te zetten. Jolien: “Academie van de Stad kan een goede verbindende rol spelen en dit project op poten zetten. In eerdere projecten zagen we dat Academie van de Stad ervaring heeft met het werven, selecteren en begeleiden van een team van community builders. Deze aanpak sluit goed aan bij de insteek die wij voor ogen hebben bij de Opaallaan.”

Enthousiast team

Sheniva, Sonny, Justinn en Martine hebben zich inmiddels aangemeld als community builder. Ze hebben veel zin om na de zomer aan de slag te gaan voor hun buurt en het eigenaarschap van de bewoners te vergroten; uiteindelijk maken zij zelf natuurlijk de sfeer in het complex. De community builders gaan dit proces aanjagen en tegelijkertijd zelf ook veel leren. “Ik hoop dat de studenten met hun kwaliteiten een bijdrage kunnen leveren en vanuit zichzelf veel zullen leren: waar ligt je kracht, waar liggen je grenzen? Wat vind jij belangrijk om jezelf thuis te voelen en wat kan je daarbij betekenen voor een ander? Ik vind het tof dat ze zich hebben aangemeld met zoveel enthousiasme”, geeft Jolien aan. We kijken uit naar de start van dit project in september. Met het enthousiasme zit het in ieder geval wel goed.

Team Opaallaan
Het team community builders dat na de zomer van start gaat!

 

Meer weten over de communiy building-projecten van Academie van de Stad? Lees het hier