Young Professional bij Buurtbudgetten

Voordat Renske als Young Professional begon bij Academie van de Stad, was zij vooral bezig met onderwerpen over mensenrechten, internationale betrekkingen en antropologie. Na haar studie was ze druk op zoek naar iets in de richting van democratisering en inclusie. Deze zoektocht moest zij stoppen toen zij in 2019 haar voet brak en daardoor bijna twee jaar niet kon werken. Dit was een moeilijke tijd omdat zij met heel veel ambitie thuis zat en graag veel meer wilde doen. Maar helaas stond dit even op pauze. 

Renske: “Alles viel op zijn plek. Hier kan ik groeien, gezien worden en ik vond het écht heel leuk om te doen. De combinatie tussen vrijheid, structuur en met mensen omgaan was perfect voor mij.”

In 2021 kreeg zij een bericht op Linkedin van Barbara Safradin, oud-projectcoördinator bij Academie van de Stad. Renske: “Er staat een vacature open rondom het Buurtbudgetten project in Amsterdam Zuid, wij denken dat jij helemaal geschikt bent voor deze functie. Volgens mij is dit een hele mooie kans voor jou.” Dit bericht kwam op het perfecte moment. “Toen ik dat bericht kreeg, gaf mij dat zo’n boost in zelfvertrouwen en ik voelde de waardering, dat was super fijn. Dit was echt een doorbraak in mijn re-integratie.” 

 

Renske Poelma
Renske Poelma, projectleider Buurtbudgetten bij stadsdeel Zuid

 

Renske: “Zonder Academie van de Stad had ik dit nooit kunnen doen, daar ben ik heel dankbaar voor.”

Renske solliciteerde voor de functie en werd aangenomen als Young Professional. Dit gaf haar eindelijk weer de mogelijkheid om al haar kwaliteiten in te zetten en weer aan de slag te gaan. In september 2021 begon zij bij het Buurtbudgetten project en ging zij zich bezighouden met één onderdeel daarvan, de haalbaarheidstoets. En dit beviel heel goed: “Alles viel op zijn plek. Hier kan ik groeien, gezien worden en ik vond het écht heel leuk om te doen. De combinatie tussen vrijheid, structuur en met mensen omgaan was perfect voor mij.”

 

Van Young Professional naar projectleider

De kwaliteiten van Renske bleven ook niet onopgemerkt bij de projectleider van het Buurtbudgetten project, Skadi Renooij. Aan het einde van het project vroeg zij namelijk of Renske niet wilde solliciteren als assistent-projectleider Buurtbudgetten. Verrast en met heel veel enthousiasme ging zij in op dit aanbod. Renske: “Net als het LinkedIn-bericht, gaf dit weer zo’n zelfvertrouwen boost. Ik heb even getwijfeld, maar de kans daarna met beide handen aangegrepen.”

Renske: “Ik vind het super mooi om het nu van de andere kant mee te maken en te zien hoe goed ze het doen. Ik zie mijzelf terug in de Young Professionals.”

In december 2021 werd Renske assistent projectleider Buurtbudgetten. Inmiddels is zij projectleider en coördineert zij het Young Professional project in samenwerking met Academie van de Stad. Zo is de cirkel weer rond! Zij kan zich goed inleven in de Young Professionals en ze krijgt er veel energie van om hen nu dezelfde kans te geven die zij een paar jaar eerder zelf gekregen had. “Ik vind het super mooi om het nu van de andere kant mee te maken en te zien hoe goed ze het doen. Ik zie mijzelf terug in de Young Professionals.” Al met al kijkt Renske met veel positiviteit, enthousiasme en dankbaarheid terug op hoe het allemaal is gelopen.

 

 

 

Young Professional-project als kans!

Met onze Young Professional project geven wij studenten en net afgestudeerden de kans om hun kwaliteiten in te zetten voor échte maatschappelijke vraagstukken. Zo hopen wij dat zij zich verder kunnen ontwikkelen als professional en beter voorbereid zijn voor de stap richting werk. Renske ziet zelf hoe dit werkt in de praktijk. Renske: “Ik zou het iedereen aanraden om mee te doen aan een Young Professional-project bij Academie van de Stad. Het is de perfecte kans om je kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Voor mij is het de perfecte opstap geweest. Sowieso doen dus!”

Renske: “Ik zou het iedereen aanraden om mee te doen aan een Young Professional-project bij Academie van de Stad!”

Wij zijn erg blij hoe dit project zoveel heeft opgeleverd voor Renske en hopen dit nog voor veel meer studenten te kunnen bieden. Daarnaast zijn wij erg tevreden over de samenwerking in het huidige Buurtbudgetten project en bedanken wij Renske voor al haar inzet die ze voor Academie van de Stad heeft geleverd.  

 

Wil jij ook meedoen aan Young Professional-project? 

Wil jij zelf nou ook impact maken als Young Professional? Meld je dan vooral hier aan voor onze pool, op deze manier kunnen wij je op de hoogte houden van de huidige vacatures. Voor verdere vragen kan je altijd contact opnemen met projectcoördinator Bob Merkx via bob@academievandestad.nl of 06 2136 7636.