Maatschappelijke stages in Amsterdam of Utrecht

Academie van de Stad is dé plek waar de studenten van vandaag zich kunnen ontwikkelen tot de professional van morgen. ‘Hoe?’ vraag je je misschien af. Op veel verschillende manieren! Als community builder binnen onze woonprojecten, als creatieveling binnen onze onderwijsprojecten of natuurlijk als stagiair binnen onze stageprojecten. Onze maatschappelijke stages zijn de uitgelezen plek om maatschappelijke impact te maken en te leren je eigen project te coördineren. En als je op zoek bent naar een maatschappelijke stage in Amsterdam of Utrecht, ben je hier aan het juiste adres.

 

Vier redenen om te kiezen voor een stage met impact

‘Maar waarom stage lopen bij Academie van de Stad?’ hoor ik je denken. Ik kan je natuurlijk vertellen dat je bij ons in een jong en gezellig team komt te werken, dat er veel ruimte is voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt, dat je je leiderschap skills leert ontwikkelen en een groot netwerk opbouwt. Maar bovenal: het is de kans om eindelijk de boeken achter je te laten en écht de praktijk in te gaan. Met je voeten in de klei dus.

 

Studenten aan het woord!

Nog niet overtuigd? Dan laat ik graag onze huidige stagiaires aan het woord. Onze studentcoördinatoren. Zij hebben zich de afgelopen 9 maanden ingezet voor één van onze maatschappelijke projecten en hebben bijna hun stage afgerond.

 

Tom is één van onze toppers. Vanaf september zet hij zich 3 dagen in de week in voor het project JongGras Sportbuddy’s. In dit project begeleiden we jonge statushouders en vluchtelingen bij het vinden van een passende sportvereniging. Wat de stage volgens hem uniek maakt?

 

 

Tom: “De vrijheid die je als student krijgt is uniek. Je kan je op deze manier enorm goed ontwikkelen. Het zal niet altijd in één keer goed gaan, maar uiteindelijk zijn dat juist de momenten waar je van leert en die enorm waardevol zijn voor je ontwikkeling.”

 

Nog één van onze toppers is Elisa. Met haar opleiding Toegepaste Psychologie is ze geknipt voor de rol van studentcoördinator. Waarom zij de stage zou aanraden?

 

Elisa: “Ik zou een maatschappelijke stage bij Academie van de Stad aanraden omdat het behalve leerzaam en leuk, ook echt inspirerend is! Er is genoeg vrijheid om invulling te geven aan studieopdrachten en er is fijne begeleiding om nergens op vast te hoeven lopen.”

 

In Amsterdam doen we dit jaar maar liefst 4 stageprojecten, waaronder het project EduCoach. Een bijzonder project dat dit jaar al 11 jaar bestaat. Wat heeft studentencoördinator Bart bij ons geleerd?

 

Bart: “Stage lopen bij Academie van de Stad is nieuwe dingen doen. Voor mij was dat jongeren begeleiden, contact onderhouden met partners, activiteiten bedenken en uitvoeren en trainingen en intervisies ontwerpen. Er zat natuurlijk genoeg tussen wat ik eng of spannend vond om te doen, maar hier heb ik achteraf alleen maar veel van kunnen leren.”

 

Kom aan boord!

Ben jij nou ook op zoek naar een maatschappelijke stage in Amsterdam of Utrecht vanaf september 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres! Na de zomer starten er namelijk weer verschillende mooie projecten in Utrecht en Amsterdam. Dus ben jij hbo- of wo-student, zit je in je derde jaar of hoger en ben je 3 of 4 dagen per week beschikbaar voor een heel jaar en wil je echte maatschappelijke impact maken? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou! Check hier onze vacature voor studentcoördinator in Amsterdam en hier voor de vacature van studentcoördinator in Utrecht. Wie weet tot snel!

Alvast de sfeer proeven? Kijk dan het filmpje hieronder!