Op gepaste afstand steken onze studenten wijkbewoners een hart onder de riem. Met de taal die iedereen begrijpt: muziek. Een muziekwagen rijdt door verschillende wijken en ondertussen bewoners kunnen hun lievelingslied aanvragen. De energie van de studenten werkt aanstekelijk op de buurt; bewoners lachen naar elkaar en dansen in hun tuinen.

Van de Top 40 tot aan carnavalsmuziek, de DJ is van alle markten thuis. Kinderen springen zo hoog mogelijk in de lucht en ook oma die op de hoek woont gooit haar voetjes van de vloer. Iedereen blijft op anderhalve meter afstand van elkaar terwijl er gestrooid wordt met liefdevolle handgebaren, een vriendelijke groet en verschillende grote en kleine grijnzen.

Armen wuiven langzaam in de lucht wanneer er rustigere muziek klinkt. Vanaf verschillende balkons zingen de bewoners elkaar toe. Nadat de muziekwagen zijn weg vervolgd, klappen de bewoners voor de muzikale verassing. Onze Community Builders en studenten van de Springlevend Wonen projecten zetten zich ten alle tijden in om de buurtbewoners te verbinden. Bedankt Amsterdam Volewijck, Amsterdam Vogelbuurt, Almere De Hoven en Almere Odeonpark voor de positieve energie in deze tijden!