Onze gloednieuwe Young Professional Rudi zal de studenten en jongeren begeleiden bij hun MDT-traject. We vroegen haar naar haar verwachtingen:

“Als Young Professional projectmedewerker van MDT Almere verwacht ik in de aankomende periode zoveel mogelijk studenten te werven die de MDT-jongeren peer-to-peer gaan coachen naar een inspirerende MDT-plek. Ik kijk er naar uit om als ervaren peercoach van Academie van de Stad de studenten hierbij zo goed mogelijk in te begeleiden. Daarnaast heb ik vooral zin in de leerzame en creatieve werkgroepen die ik ga organiseren!”

Young Professional Rudi Siemonsma

 

Voor wie is MDT Almere?
MDT Almere is er voor alle jongeren tussen de 14 en 27 jaar oud die binding hebben met de stad Almere. Voor jongeren die hun talenten willen ontwikkelen, werkervaring (voor op je CV!) willen opdoen in het sociaal maatschappelijk domein, mensen willen gaan ontmoeten en voor wie een extra zakcentje erbij wil gaan verdienen. Je kan deelnemen aan MDT Almere als vrijwilligerswerk/bijbaan of als stage voor jouw studie (in overleg met de school). 

Hoe doe je mee aan MDT Almere?
Jongeren kunnen op twee manieren deelnemen aan MDT Almere:

  1. Bij een MDT-plek. Bij MDT Almere word je gematcht aan een studentbuddy die jou helpt zoeken naar een passende MDT-plek die aansluit op jouw wensen. Wat voor talenten wil jij ontwikkelen? Waar wil jij werkervaring in opdoen? Waar haal jij je energie vandaan? Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een maatje zijn voor een statushouder, een workshop geven op Nationale Burendag of een schaaktoernooi voor ouderen organiseren. Er zijn diverse gerichte MDT-vacatures, maar ook mag jij zelf iets organiseren. Kortom: van alles is mogelijk!
  2. Als studentbuddy bij MDT-Almere. Een studentbuddy is een HBO-student die ervaring wil opdoen in peercoaching. Als studentbuddy ga je als peercoach een Almeerse jongere coachen naar een passende MDT-plek. Samen gaan jullie eventueel aan de slag met persoonlijke doelen waar de MDT-jongere aan wil werken tijdens zijn MDT. Vanuit MDT Almere krijgen de studentbuddy’s hierin begeleiding in de vorm van werkgroepen, trainingen, intervisies en persoonlijk (stage)begeleiding.

Heb jij vragen over MDT Almere of wil jij je gelijk aanmelden? Mail dan je naam, leeftijd en eventueel MDT-wensen: almere.mdt@gmail.com. Dan neemt Young Professional Rudi op korte termijn contact met je op!

Alleen gebruiken in het kader van MDT, naamsvermelding verplicht:
foto/copyright: Martijn van de Griendt