De Koning arriveerde rond 10.15 uur op het Odeonpark in Almere waar hij werd verwelkomd door oprichter Wilfred Fischer en burgemeester Franc Weerwind. Op dit complex staan woningen voor studenten, starters en jongeren tussen de 18 en 29 jaar. Het Odeonpark is één van de vijftien Springlevend Wonen-projecten die Academie van de Stad coördineert. Er wonen vier Community Builders die de oren en ogen van het Odeonpark zijn. Zij stimuleren de leefbaarheid door diverse activiteiten voor bewoners te organiseren, zoals een Kletscafé. De Koning ging hierover in gesprek met bewoners, de Community Builders en de projectcoördinatoren van Academie van de Stad. 

Hierna ging de Koning in gesprek met enkele opdrachtgevers, onderwijspartners en de projectcoördinatoren over de projectformules, de samenwerking en de impact van de projecten op de samenleving. Centraal stond het gesprek mét elkaar. 

In het laatste rondetafelgesprek werd er dieper ingegaan op de onze onderwijsprojecten en -visie van Academie van de Stad. De kracht van onze organisatie is het verbinden van studenten, het onderwijs en de stad. Twee studenten pitchten hun praktijkervaring en docenten vertelden over de toegevoegde waarde voor hun eigen onderwijsprogramma. 

De Koning bedankte ons voor het bezoek. Hij had gelachen en vond ons een inspirerende organisatie. Het was voor ons allen een geslaagd werkbezoek, een memorabele ochtend.

 

de koning en wilfred fischer

Groepsfoto sessie 1.

de koning en wilfred fischer

Groepsfoto sessie 2.

de koning en wilfred fischer

Groepsfoto sessie 3.

Meer foto’s en fragmenten van publieke uitzendingen vind je via deze link.