Masterplan

Deze week begon met het verfijnen van ons Masterplan. In het project bieden wij studenten uit SSH-woningen en vluchteling-studenten de kans om samen te wonen in een studentenhuis. Hier leren ze van elkaars cultuur en bouwen ze samen aan de toekomst. De community builders houden zich bezig met de communicatie binnen het project, zodat ze er voor kunnen zorgen dat de ‘match’ tussen het studentenhuis en de vluchteling-student optimaal is! Daarvoor oefenden we deze week onder andere met telefoongesprekken voeren en wisselden we met elkaar uit waarom wij denken dat huizen mee moeten doen met dit project: een nieuwe leuke huisgenoot, iemand kunnen helpen, bijzondere ontmoetingen en nieuwe perspectieven.

Matching

We kunnen onze oefening gelijk toepassen in de praktijk. Jippie! Er is weer een huis geïnteresseerd en wij gaan op bezoek om kennis te maken! Tijdens de kennismaking willen we zo’n compleet mogelijk beeld van het huis hebben. In dit geval gaat het om een rustig huis. Overdag zijn ze niet veel thuis, maar ’s avonds willen ze graag samen eten en ze zoeken een jongen. Dit zijn goede dingen om te weten. Door een eerdere kennismakingsronde kennen we een aantal vluchteling-studenten, nu is het de vraag wie het beste in het huis past. Gelukkig is het dit keer geen moeilijke keuze en wordt er unaniem gestemd!

Tijd om deze jongen het goede nieuws te vertellen: “We hebben een huis gevonden voor je gevonden! Ga je mee kennismaken?” We vertellen ook nog wat meer over het huis, zodat hij zich kan voorbereiden. Hij is enthousiast en wil graag mee. Grote kans dat we volgende week een geslaagde  match hebben en dat hij volgende maand vanuit het AZC naar een echt studentenhuis kan verhuizen!

Een veel bewogen, spannende maar geslaagde en enerverende week voor ons!

 

Wil je ook onderdeel zijn van deze toffe community, dat kan! Mail naar studentrefugeecommunity@gmail.com. Meer over ons project lees je https://www.sshxl.nl/wonen-met-een-vluchteling