Blijf fit!

Nummer één van de drie tips: zorg ervoor dat je regelmatig beweegt en sport. Nu de fietstochtjes naar het USP tot een minimum zijn beperkt, doe je er goed aan om als vaste routine te wandelen, hard te lopen of andere sporten te beoefenen. Plan dit van tevoren in, zodat het er ook daadwerkelijk van komt. Goedkoop sporten? Kijk dan eens op de website van Olympos. Er zijn genoeg sporten en genoeg clubs waarbij je kan aansluiten. Het is daarnaast ook nog eens een laagdrempelige manier om andere studenten ‘in het wild’ te ontmoeten. Let daarbij wel op de anderhalve meter afstand.

Blijf je verwonderen!

Er is genoeg te bezoeken en te doen in Utrecht. Ga eens opzoek naar de vele forten in de omgeving, bezoek een kleinschalig filmhuis of huur een kano of waterfiets. Stippel een mooie looproute uit langs de prachtige muurschilderingen van Utrecht. Heb je deze Instagram-post al gezien? En waarom ga je wel naar een musea in het buitenland, maar niet in je eigen stad? In Utrecht zijn tal van musea te bezoeken. Vaak krijg je als student flinke korting! Onze favoriet is het Centraal Museum. Voor 6,50 ben je als student binnen. 

Drie tips
Hier zie je de binnentuin van het Centraal Museum.

 

Blijf zinnig bezig!

En dan de laatste van de drie tips: natuurlijk is het helemaal prima om af en toe in je huispakkie op de bank Netflix te kijken. Maar probeer deze on demand gigant niet uit te spelen. Zorg ervoor dat je ook een goed en zinnig gevoel krijgt over je dag. Doe bijvoorbeeld iets concreets voor je eigen ontwikkeling, lees bijvoorbeeld een boek. Of help een ander in je omgeving. Schrijf een kaartje met een lieve boodschap of doe boodschappen voor de buurman. Vrijwilligerswerk klinkt misschien soms suf, maar toch vinden veel studenten dit één van de meest waardevolle dingen van hun wekelijkse bezigheden. Dit komt omdat je elke keer weer ziet en ervaart dat men je daden waardeert. Daarnaast leer je ongemerkt misschien nog wel meer dan je denkt. Ook bij Academie van de Stad hebben we genoeg mogelijkheden om je zinvol in te zetten.

Deze drie tips geven je misschien energie om het beste uit jezelf en uit deze tijd te halen. Er zijn echter nog veel meer obstakels en gelukkig ook mogelijkheden. Bespreek jouw behoeften met naasten, zij kunnen je vaak goed helpen. Of heb je behoefte aan een gesprek met iemand buiten jouw kring? Vanuit jouw onderwijsinstelling zijn er altijd mogelijkheden om eens te sparren. Dit hoeft niet persé over jouw opleiding te gaan. Zorg dat je het beste uit deze periode haalt, succes!