Mooie herinneringen

Één van mijn mooiste herinneringen in Geuzenwijk is het buurtfeest. Dit was aan het eind van de zomer vorig jaar. Het was een dag waarbij een groep buurtbewoners gezamenlijk, met behulp van de Springlevend Wonen studenten, voor de buurt een feest hadden georganiseerd. Het was zo gaaf om te zien hoe iedereen elkaar hielp, als de één een stoel liet vallen, ving de ander die op. Samen zette ze een partytent op, versierde ze de tafels en legde ze de hapjes klaar. Ik keek om me heen en zag allerlei mensen met verschillende achtergronden samen in gesprek. Het regende, maar toch zag ik allemaal gezichten met een glimlach. Ik kreeg sterk een gevoel van compassie en samenhorigheid. Stiekem kreeg ik een gevoel van trots, want deze groep bewoners hadden elkaar leren kennen door de Springlevend Wonen activiteiten.

Leerzame periode

De afgelopen jaar was voor mij zeker een leerzame periode, Academie van Stad heeft mij geholpen te werken aan met mijn communicatieve- en sociale vaardigheden. Het verbindt studenten met de samenleving. Ik vind het een prachtig project, omdat je met jouw kwaliteiten een ander kan helpen. Dit kan voor jou een kleine moeite zijn, maar bij de activiteiten in Geuzenwijk merkte we al gauw hoe veel het voor een ander kan betekenen. We zagen zelfs bewoners in tranen van blijdschap bij simpele Vlaflip-actie. Ik raad iedere student zeker aan om minimaal één keer in je studententijd deel te nemen aan Springlevend Wonen. Naast de communicatieve vaardigheden krijg je ook de vrijheid om zelfstandig projecten op te zetten en te realiseren binnen een wijk. Tevens is het een kijkje in de echte wereld. Een kleine levenservaring wat mij altijd bij zal blijven is dat je samen veel verder komt dan alleen. En als je even de tijd neemt om een ander te helpen, het veel meer voor diegene kan betekenen dan je ooit gedacht had.

geuzenwijk