Social Enterprises verdienen geld aan producten en hun diensten, maar herinvesteren een groot deel van hun winst in het bedrijf en in de gemeenschap om zo hun maatschappelijk missie te bereiken. Deze bedrijven werken volgens de 4 P’s. Vanuit Philantrophy zet de Social Enterprise zich in voor People en Planet om vervolgens de Profit weer te herinvesteren in een betere leefomgeving. Kortom, maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Op donderdag 27 september 2012 was de eerste ledenvergadering van Social Enterprise NL, waar de Academie van de Stad als lid uiteraard aanwezig bij was. Willemijn Verloop nam ons mee in haar visie op ondernemend Nederland en welke kansen en belemmeringen er op dit moment liggen voor Social Enterprises. Een ingekorte versie van haar lezing kunt u hier vinden.

Daarnaast gaf onze eigen Sara Geerken een presentatie over de ervaringen die zij afgelopen zomer op heeft gedaan in London tijdens het werkbezoek van de Academie van de Stad. Hier hebben zij verschillende trusts en Social Enterprises bezocht. Een van deze Social Enterprises was The People’s Supermarket. Een commercieel duurzame supermarkt waar mensen in ruil voor 4 uur inzet 20% korting krijgen op hun boodschappen.