Gefeliciteerd met je nieuwe baan Maya!

Ja, bedankt. Ik ben er ontzettend blij mee!

 

Wij ook. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Het begon eigenlijk twee jaar geleden. Toen ik op Baak Zuid ging wonen en community builder werd. Het is een project van de Alliantie samen met Academie van de Stad. Ik was toen veel in contact met de coördinator van het project, Fien. Ik heb een keer aan Fien gevraagd wat haar baan precies inhoudt, en dat klonk super interessant. Toen kwam er positie vrij, en heb ik meteen gesolliciteerd!

 

Waarom leek het je leuk?

Mijn kracht ligt in het verbinden. Daar kwam ik in mijn vorige baan achter. Toen ben ik veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling: ‘Waar liggen mijn sterke kanten en wat voor werk past bij mij?’ Voor mij werd toen duidelijk: in een volgende baan wil ik organiseren, contact hebben met mensen en een gevoel krijgen dat ik maatschappelijke betrokken ben.

 

Nou dan heb je nu de jackpot!

Ja zeker haha, dat komt allemaal terug in mijn baan als projectcoördinator.

 

Je hebt in een hele andere richting gestudeerd eigenlijk.

Klopt, ik ben eigenlijk een bèta. Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de VU. Toen kwam ik erachter dat ik geen wetenschapper wilde worden. Ik heb drie tussenjaren genomen, waarin ik heel veel heb gereisd. Daarna ben ik in mijn master Global Health Studies het sociale aspect van gezondheid gaan bestuderen. Dat was een hele leuke studie, juist vanuit het interdisciplinaire perspectief naar gezondheid kijken vond ik erg interessant.

 

Je houdt van reizen dus? Waar ben je in die drie jaar tijd allemaal geweest?

Ja, nogal. Ik ben eerst naar Costa Rica, Cuba en Florida geweest. Daarna naar Spanje, Marokko, India Maleisië en Egypte. Tijdens mijn master heb ik nog een paar maanden stage gelopen in Colombia.

 

Wow, dat is een hele (en diverse) lijst! Mis je het niet?

Nu niet echt. Het was een geweldige tijd, maar ook een tijd waarin ik ook erg zoekende was naar wat ik wilde. Nu vind ik steeds meer rust om hier te zijn, te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en werkvaardigheden, en om tijd te hebben voor vrienden en familie.

 

Wat fijn. Wat is je favoriete plekje in Amsterdam?

Ik zoek graag de natuur op in de stad. Lekker wandelen in het park of daar sporten en chillen met vrienden. Nu woon ik hier, dus ben ik vaak in het Amstelpark. Groen is goed voor de mens!

 

Jouw hobby’s zijn ook wel boeiend. Je doet volgens mij best veel. Waar krijg je energie van?

Haha ik wil van alles doen maar dat past niet in m’n week. Ik krijg veel energie van dansen. Ik dans bachata en salsa. Dat doe ik al heel lang. Ik ben 7 jaar geleden in Cuba begonnen met dansen en inmiddels ken ik de hele salsa community in Amsterdam. Misschien kan ik een keer een salsaworkshop geven aan het team!

 

Graag!! Dat lijkt me heel leuk. Een wat serieuzere vraag: wat voor impact wil je maken als projectcoördinator?

Verschillende dingen. Ik vind het een heel mooi concept dat studenten via onze projecten hun steentje kunnen bijdragen aan de stad. Als projectcoördinator wil ik leren om zo goed mogelijk te verbinden tussen de studenten, opdrachtgevers en docenten. Deze verbindingen zijn namelijk erg waardevol. Bijvoorbeeld met de community building-projecten maken we echt impact. We creëren een netwerk tussen bewoners en statushouders, waardoor ze het gevoel hebben dat ze bij iemand kunnen aankloppen als ze dat nodig hebben. 

 

Als je jezelf een tip mee zou geven voor de komende tijd wat zal je dan zeggen?

Niet teveel en te moeilijk nadenken, maar gewoon doen!

 

Mooi Maya, bedankt voor het interview en heel veel succes de komende tijd!

 

 

Maya
Maya