Feesten in de buurt

Bewoners, vrijwilligers, studentcoördinatoren en partijen in de wijk hebben met vereende krachten een mooi buurtfeest op poten gezet. De buurtclub van de Ibisdreef heeft voorafgaand een plan geschreven, inkopen gedaan en een taakverdeling gemaakt. Door alle inzet hebben zij dit feest tot een succes gemaakt!

Er is erwtensoep gemaakt door het oudste lid van de buurtclub, Maria. Maria is een bijzondere vrouw, een hoeksteen in de buurclub én mist (bijna) nooit een dinsdagavond bij de club. Haar erwtensoep heeft ze gemaakt samen met twee fantastische dames die ook altijd voor hun buren klaar staan en actief deelnemen in de buurtclub. Dit buurtfeest heeft de nodige voorbereidingen gehad. Niet een paar dagen of uren, nee, weken. Alles zou tot in de puntjes geregeld worden! Het maken van een draaiboek, verdelen van de taken, het bestellen van tenten en frituurpannen en natuurlijk de inkopen voor het feest.

De ochtend vooraf

Op zaterdagochtend was iedereen al vroeg in de weer om de laatste dingen te regelen. De mannen van de buurtclub hebben in recordtijd de partytenten opgebouwd. Want iedereen, zeker de kinderen, stonden te smachten naar een lekker frietje. Naast Maria hebben de andere dames voor hapjes en drankjes gezorgd. Frisdrank in overvloed en de mannen van Portaal deelden koffie en thee uit.

Regen of geen regen, voetbal gaat door!

Ondanks de gietende regen is er fanatiek gegeten, gesjoeld en gevoetbald. Er was zelfs een heel voetbaltoernooi opgezet. De teams hebben fel gestreden en voor de winnaars was er een mooie Springlevend Wonen Ibisdreef beker en medailles voor het hele team!

We zijn dankbaar voor de samenwerking in de wijk met het wijkbureau, de woningbouwvereniging en partners in de wijk die ook hun steentje bijgedragen hebben om dit feest tot een succes te maken. En natuurlijk zijn we vooral ontzettend trots op onze topvrijwilligers! Zij hebben zoveel inzet getoond bij alle voorbereidingen. En tijdens het buurtfeest zorgden zij mede voor een goede sfeer, veel lekkers en mooie muziek!

Ondanks het weer zijn er 75 buren gekomen, hebben 25 vrijwilligers dit voorbereid en was het een spetterende middag!

 

 

 

Deze blog is geschreven door Mineke Woudwijk, studentcoördinator in de Springlevend  Ibisdreef.