StageCarrousel

Eerst even terug naar de StageCarrousel, wat was dat ook alweer?! Bij dit project is het doel om jongeren die wonen in Amsterdam Noord te verbinden aan het Hamerkwartier. Dit is een bedrijventerrein in ontwikkeling en eveneens in Noord. In eerste instantie zou dit zijn in de vorm van stages. De jongeren konden instappen bij de carrousel en gaandeweg konden zij bij een drietal verschillende bedrijven uit verschillende sectoren in het Hamerkwartier stage lopen. Zo konden de jongeren zich oriënteren op wat zij leuk vonden. Maar ook: mocht het van beide kanten bevallen dan bestond de mogelijkheid om naderhand langer stage te lopen of wellicht zelfs in dienst te geraken. Tijdens de gehele carrousel-ronde werd er aandacht besteed aan persoonlijke- en talentontwikkeling van de jongeren. Dit draagt bij aan het jezelf leren kennen en aan het nóg beter kunnen oriënteren op wat je leuk vindt en graag werkzaam in wilt zijn.  

COVID-19

Op het moment dat het project daadwerkelijk van start ging, speelde COVID-19 een verwoestende rol. Fysiek stage lopen kon immers helemaal niet meer. Het heeft een tijdje geduurd alvorens er duidelijkheid was over wat er precies wel en niet kon en hoe we het programma dan vorm zouden gaan geven. Vandaar dat er nooit een échte startbijeenkomst heeft plaatsgevonden, en je hier dus nog niet eerder over hebt gelezen. Máár na het vele wikke en wegen is er een heel leuke digitale variant opgezet door Sietse en Besta, de StuCo’s van het project. 

Middenbijeenkomst

Van deze digitale variant was afgelopen week dus de middenbijeenkomst! Het leuke en bijzondere aan deze bijeenkomst, was dat álle betrokkenen bij het project aanwezig waren; Els van Dansmakers (een van de bedrijven in het Hamerkwartier), een aantal jongeren uit Noord die deelnemen aan de carrousel, de partners met wie we samenwerken; het JongerenPunt en het JongerenInformatiePunt, natuurlijk onze coaches en StuCo’s maar ook de opdrachtgever van het project; Ellen Mulder en de stadsdeelbestuurster Esther Lagendijk. Het was erg waardevol om met elkaar in gesprek te kunnen over het project, wat de jongeren ervan leren ‘voornamelijk ook de verbinding met elkaar’ en wat Els als ondernemer leert van de jongeren ‘dat het prachtig is om te zien hoe de jongeren ook tijdens deze zware tijden niet opgeven’.

En zo is het, ook in deze zware tijden geven wij en jullie niet op! Dat is iets om trots op en blij mee te zijn. Over anderhalve maand gaat ronde 2 van de StageCarrousel van start, met hopelijk aan het eind een spetterende en fysieke eindbijeenkomst. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren lees je later, dus houd ons in de gaten!