Vroeg in de middag worden de voorbereidingen om het evenement Corona-proof te maken. Een balk van 1,5 meter dient als meetlat. Er zijn looproutes zodat iedereen de juiste kant oploopt. Ook in de keuken werken de vrijwilligers hard. Buiten staat de frituur waar zuurkool-bitterballen in bakken. Op het fornuis staan een aantal pannen te pruttelen. De perentaart wordt overgoten met een heerlijke karamelsaus.

Het Rozenprieel in Haarlem is klaargemaakt voor het evenement Buurteten. Van te voren kon de buurt zich aanmelden en de reacties waren enthousiast waardoor het snel volgeboekt was. Al voor aanvangstijd stromen de eerste gasten binnen. Ieder krijgt een plekje toegewezen. Onder het genot van een wijntje in de stralende zon zijn de buurtbewoners benieuwd wat hen te wachten staat.

De studenten van de Springlevend Wonen wijk Rozenprieel hebben er alles aan gedaan om de buurtbewoners een geweldige avond te bezorgen. Er staan drie gangen op het menu, echte Haarlemse liederen een een muzikale verassing.

Ben je benieuwd naar de reactie van de bewoners? Hoe het evenement eruit zag? Bekijk de onderstaande video!