Jonge statushouders zijn vaak enthousiast om te gaan sporten, maar het is voor hen lastig om hun sport in Nederland weer op te pakken. Zeker ook om de stap te zetten om zich bij een vereniging aan te melden. Daarom worden ze in dit project begeleid door sportbuddies; studenten van ongeveer dezelfde leeftijd. De sportbuddies helpen de statushouders te ontdekken voor welke sport zij een voorkeur hebben en samen gaan ze op zoek naar een passende vereniging in Utrecht. Een plek waar de statushouder zich uiteindelijk bij kan aansluiten. Met dit project dragen de sportbuddies bij aan de ontspanning van statushouders. Even denken aan helemaal niks met al het nieuws om hun heen. Daarnaast helpt het sporten bij een club de statushouder bij het leggen van nieuwe contacten en het leren van de Nederlandse taal.

Inmiddels zijn er al heel wat matches gemaakt, proeftrainingen gevolgd en sporten een aantal statushouders vast bij een vereniging. Zij maken zelfs vrienden, waarmee ze na de training nog iets gaan drinken. Sommigen zijn zo enthousiast dat ze zelf ook andere statushouders meenemen naar hun training!

Een tijdje terug mochten we twee pallets vol met sporttassen, trainingsvesten en – broeken, t-shirts en sportbroekjes gratis ophalen bij Kogros Sport. We zijn hen heel dankbaar voor deze donatie. Al verschillende statushouders sporten in deze kleding en zijn daar heel blij mee.

Graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van JongGras Sportbuddies? Hier kan je je aanmelden voor deze nieuwsbrief!