Beste lezer,

Terugkijkend op het afgelopen jaar is het bijzonder hoeveel er gebeurd is terwijl we met z’n allen in een schermpje zaten te turen. De pandemie zorgde ervoor dat onze wereld op z’n kop stond. Van lockdown, naar hybride werken, naar een open samenleving naar weer een lockdown. Het is knap hoe we met studenten en partners effectief door gingen en telkens weer naar mogelijkheden en oplossingen zochten. De energie, flexibiliteit en creativiteit zijn ook dit studiejaar opgevallen. Studenten werkten met podcasts, filmpjes en QR-codes om bewoners te bereiken en goede resultaten neer te zetten in de projecten. Toen we elkaar aan het eind van het studiejaar in de verschillende projecten toch weer fysiek konden zien was het hartverwarmend; ook al heb je dan een periode samengewerkt, het groepsgevoel komt op zo’n moment toch sterker terug .

De komende tijd zal daarom interessant worden. We hebben veel geleerd, en zien dat er meerdere manieren zijn op succesvolle projecten op te zetten. In het aankomende jaar zullen we combinaties gaan maken tussen de lessons learned uit de digitale tijd en de kracht van het fysieke samenkomen zoals we dat eerder ook succesvol deden.

Afgelopen jaar heeft voor ons ook zaken blootgelegd die aandacht verdienen. De internationale Sustainable Development Goals zijn in tijden als deze nóg belangrijker. We zijn daarom trots op de manier waarop we deze in het jaarverslag verwerkt hebben en gaan ook komend jaar het gesprek met onze partners hierover voeren. Daarnaast heeft de lockdown de kwetsbaarheid van studenten laten zien. Het wegvallen van contacten, dagelijkse bezigheden en structuur zorgt voor een gat in hun ontwikkeling als persoon en als professional in de dop. Naast de traditionele leerdoelen van studenten is het ook belangrijk aandacht te hebben voor hun vormingsproces. Wij zetten ons heel actief in om studenten te laten leren in de echte wereld, zodat ze bewust omgaan met hun persoonsvorming.

Wij kijken er naar uit om ons ook in het aankomende jaar iedere dag opnieuw hard in te zetten voor én met studenten, docenten en stedelijke partners. Wij maken wij ons hard voor extra stageplaatsen, ontzorging van docenten en doorgang van de projecten op allerlei verschillende thema’s om de stad weer een stukje mooier te maken.

We bedanken de studenten, de bewoners en al onze partners voor hun bijdrage en betrokkenheid in het afgelopen jaar. Op naar meer impact en verbondenheid in 2022!

 

Team Academie van de Stad

 

Groepsfoto
Het team van Academie van de Stad in studiejaar 2020-2021

 

Dit stuk is geschreven door Jasmijn Saadat, impactmeter van Academie van de Stad. Elk jaar doen we ons uiterste best om onze impact in kaart te brengen en zo goed mogelijk mee te bewegen met de ontwikkelingen in meetmethoden. Op basis van evaluaties met onze partners in de stad en in het onderwijs en met betrokken studenten vormen we een gedegen beeld van onze impact.

Lees meer over onze impact in het impactjaarverslag van studiejaar 2020-2021.