Het wijkblad ‘Rooskleurig’

Het doel hiervan is om na een pauze van vier jaar weer het wijkblad ‘ Rooskleurig’ uit te geven. Lila, Laura, Ezra en Tommer, de studenten die zich inzetten voor het Rozenprieel hebben zich met veel enthousiasme gestort op het schrijven van de wijkkrant. Samen met een aantal actieve buurtbewoners zijn zij aan de slag gegaan om het wijkblad weer een nieuw leven in te blazen en te vullen met artikelen over de buurt. 

Er zijn acht verschillende thema’s bedacht waar de studenten verschillende artikelen over gaan schrijven. Met deze onderwerpen wordt er een breed beeld gegeven van wat er zich allemaal in het Rozenprieel afspeelt. Een terugkerend thema is, ‘waarom hou jij van het Rozenprieel?’. Voor dit thema is gekozen omdat het blad op 14 februari, Valentijnsdag, zal worden uitgegeven. 

rooskleurig
De redactie van de Rooskleurig is druk bezig om interviews te verzamelen voor de eerste editie. Hierboven interviewen zij Bep, een buurtbewoonster die met veel groen in de buurt bezig is.

 

Om de artikelen te schrijven zijn er veel buurtbewoners geïnterviewd. Dit leverde ook weer leuke vervolgresultaten op, zoals concrete plannen voor het planten van een verticale tuin. Dit was zonder Rooskleurig niet gebeurd. Alle teksten zijn ingeleverd. Het is nu tijd voor de redactie en de grafisch vormgever om er een mooi ontwerp van de maken. Ondertussen beraadslagen de studenten zich nog over de beste manier om aandacht te geven aan de lancering van het wijkblad. 

 

Rooskleurig
De steentjes om de verticale tuin te geleiden zijn door de architect al opgenomen in het ontwerp, zoals je hierboven kunt zien.

 

Meer lezen over het Rozenprieel of op de hoogte blijven waar de studenten mee bezig zijn? Neem dan een kijkje op deze website of op de Facebookpagina van Springlevend Rozenprieel.