“Voor het woonproject Springlevend Wonen in de Hoven halen wij elke donderdag voedselpakketten op bij Stichting Buitengewoon. Deze tassen brengen wij naar het Hovenhonk, het buurthuis van de Hoven”, vertelt Kees. In totaal zijn er elke week 15 volle tassen. In meeste gevallen komen bewoners deze zelf ophalen. Een aantal tassen brengen Kees en zijn mede studentencoördinatoren met de auto persoonlijk naar de buurtbewoners. “Het mooie hieraan is dat we bewoners vanuit heel Almere Haven helpen in deze onzekere tijden. Zo vertelde een bewoner aan het begin van deze actie hoe blij ze wel niet is dat ze nu wat extra steun krijgt.”

Wekelijks bedankten de bewoners Kees en zijn mede studentencoördinatoren voor hun inzet. Mede door Kees is het nu mogelijk om voedselpakketten te ontvangen in de buurt, vertellen bewoners aan hem. “Niet alleen geeft het een goed gevoel om elke week ons hiervoor in te zetten, ook ontstaat er een leuke band met de bewoners. Zo is er bijvoorbeeld één bewoner met wie ik bijna elke week wel onder het genot van een kopje thee praat over mijn afstuderen. Daarbij deel ik waar ik mij allemaal aan erger binnen afstuderen. Vervolgens geeft de bewoner mij advies en praat wat moed bij mij in. Dit motiveert mij elke week weer en zorgt het voor glimlach op mij gezicht.”

Studentcoördinator Kees voor het Hovenhonk waar de voedselpakketten worden opgehaald.

 

Nationale Burendag

“Waar ik ook spontaan een glimlach van krijg zijn een aantal bewoners van de Langshof. Ondanks de Corona-crisis proberen zij er toch wat leuks van te maken.” Kees doelt op verschillende speelse kinderactiviteiten die een aantal bewoners organiseren komende zaterdag 26 september. “Het is dan Nationale Burendag, en dat wordt gevierd! Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met de Corona-regels.” Het idee is ontstaan bij een van de bewoners. Ze heeft direct Kees en zijn collega’s ingeschakeld om een handje te helpen. Sindsdien zijn verschillende ideeën in gang gezet.

“Op burendag zelf kunnen kinderen en hun ouders van de Langshof meedoen met een interactief spel. Het is een mix is tussen bingo en een speurtocht. Zo krijgt elk kind een bingokaart die ze moeten vullen door puzzeltjes op te lossen. In totaal zijn er drie bingokaarten met elke route een eigen kleur”, legt Kees uit. Voor de kinderen die nog niet zo vaardig zijn in het rekenen of lezen is er een makkelijke route. De kinderen die dit wel goed kunnen, mogen kiezen tussen een middelmatige of een moeilijke route. “Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen en aankomende week worden de laatste materialen gehaald. Dat belooft gezellig te worden!” Ben je benieuwd naar een verslag van de Nationale Burendag in Almere de Hoven? Houd dan onze Instagram in de gaten.

Ook de twee nieuwe studentcoördinatoren Alaa en Stefanie helpen komende burendag mee. Sinds 1 september zijn zij de nieuwe stagiairs die de leefbaarheid binnen Almere de Hoven gaan vergroten. “We zijn heel dankbaar dat wij de team kunnen versterken en dat wij ons kunnen inzetten voor de leefbaarheid van de Hoven”, vertelt Alaa. Wil je meer weten over Alaa en Stefanie? Bekijk deze post.