Vertel eens, wie ben je?

Mijn naam is Floor Boudestijn en ik ben tweedejaars ISW student aan de UU. Ik loop van februari tot en met juni stage bij Academie van de Stad als studentcoördinator bij het project Loket 1. Ik ben twintig jaar oud en naast mijn studie doe ik graag aan hardlopen en fitness en ben ik gek op koken. Ik woon op kamers in Nieuwegein in een oud kantoorpand naast het winkelcentrum Cityplaza. Dit pand is getransformeerd tot woningen voor statushouders, jongeren die zelfstandig willen wonen met ondersteuning en ‘reguliere’ bewoners zoals ik. Deze maatschappelijk betrokken woonplek past goed bij me en mijn bewondering voor andere culturen en gewoontes is tijdens mijn wonen daar steeds groter geworden, nu ik regelmatig een bordje Syrische specialiteit onder mijn neus geschoven krijg. 

 

Waarom ben je stage gaan lopen bij Academie van de Stad?

Ik doe met veel plezier mijn studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschap, maar miste praktijkervaring in mijn loopbaan aan de universiteit. Ik zie het als uitdaging om mijn handen uit de mouwen te kunnen steken buiten de collegezalen in het maatschappelijk werkveld. Specifiek het project Loket 1 sprak mij aan omdat het wijkloket direct in verbinding staat met de bewoners. Ik vind het belangrijk om een verschil te kunnen maken op lokaal niveau dit kan ik nastreven in het wijkloket in Kanaleneiland. Hier staan namelijk ROC studenten klaar om wijkbewoners te helpen met administratieve en juridische vragen, onder begeleiding van HBO skillscoaches en de studentcoördinatoren, op dit moment ben ik dat samen met mijn collega Coco.

 

Welke taken horen bij studentcoördinator op het loket?

De taken die bij de functie van studentcoördinator horen zijn heel divers. Op maandag heb ik kantoordag op de Uithof met mijn collega studentcoördinatoren en de projectcoördinator Judith. Op deze dag voer ik veel overleg, bel ik met partners uit de wijk en zorg ik ervoor dat het programma voor de studenten in het loket gereed wordt gemaakt. Naast deze coördinerende rol op kantoor bevind ik me op dinsdag en donderdag op het loket. Hier zorg ik ervoor dat het programma goed loopt en dat bijvoorbeeld de gastsprekers in het loket goed worden ontvangen. Ook houd ik een vinger aan de pols bij de skills coaches op het loket en voer ik gesprekken met hen waar nodig. Daarnaast trek ik vaak de wijk in met de studenten naar verschillende partners in de wijk om samenwerkingen aan te gaan voor meer impact en zichtbaarheid ook op andere locaties.

 

Wat maakt student coördinator zijn op het loket zo leuk? 

Het leukste aan studentcoördinator zijn vind ik de zelfstandigheid en de impact die ik maak in de wijk, voor wijkbewoners en de ROC studenten. Ten eerste de zelfstandigheid die komt kijken bij de rol als student coördinator vind ik leuk omdat er constant ruimte is voor eigen inbreng van nieuwe ideeën. Ik heb de ruimte om mijn tijd zelf in te delen. Dit maakt de stage heel uitdagend en flexibel. Als ik een idee heb voor een leuke actie op het loket bijvoorbeeld is er altijd wel een mogelijkheid om dat mogelijk te maken. Daarnaast vieren we kleine successen in het loket met het team, en dat geeft me altijd een goed gevoel. Of we nu de honderdste bezoeker in het loket hebben geholpen of een nieuwe week met enthousiaste studenten hebben gehad, ik krijg een voldaan gevoel van alle behaalde successen! 

Als laatste ben ik met plezier een toevoeging aan het team van studentcoördinatoren binnen Academie van de Stad. Ik leer veel van de coördinatoren van andere projecten en met elkaar werken we hard op kantoor maandag, maar is er ook ruimte voor een gezellige lunchpauze met elkaar of een borrel achteraf. Dit sociale aspect van de stage bij Academie van de Stad is erg waardevol, ook voor mijn eigen ontwikkeling en netwerk. 

 

Wat heb je geleerd van je stageperiode tot nu toe? 

Zoals ik al zei heb ik geleerd om zelfstandig te werk te gaan en flexibel te zijn in mijn werkzaamheden tijdens mijn stage. Daarnaast heb ik veel geleerd op professioneel gebied binnen een organisatie. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een nette mail naar een netwerkpartner? Of hoe pitch je het loket kort tijdens een meeting? Allerlei vaardigheden die ik heb geleerd als coördinator in de dop. In de eerste paar weken van mijn stage voelde ik me eerlijk gezegd best in het diepe gegooid omdat er veel taken op me af kwamen die nieuw waren voor mij. Ik voelde me bijvoorbeeld best oncomfortabel als ik een strenge mail moest schrijven of feedback gaf aan een skillscoach. Maar leren doe je door uit je comfort zone te stappen en nieuwe dingen te proberen, en dat is heel goed mogelijk bij deze stageplek onder begeleiding van de projectcoördinator. Natuurlijk zijn er dingen die ik achteraf anders zou hebben gedaan, maar ik heb geleerd dat fouten maken mag. Als je je fouten maar op de juiste manier weer herstelt en leert van de ervaring! 

 

Voor komend semester (2022/2023) zijn we weer op zoek naar enthousiaste studenten die stage willen lopen in Loket 1. Heb jij interesse? Bekijk dan de vacature hier en meld je aan!

 

 

Student Stories - Floor