Vaak denken we bij vakantie aan de grens over gaan. Maar ons mooie Nederland is een super veelzijdig land met een kustlijn van ongeveer 500 kilometer, prachtige nationale parken en futuristische steden zoals Almere en Rotterdam. Kortom, genoeg te doen en voor ieder wat wils! Wij geven jullie graag vijf tips om dit jaar vakantie in eigen land te vieren. Want eigenlijk is het hier best heel leuk.

1. Hang de typische toerist uit

Nederland is een waar walhalla voor toeristen, maar hoeveel van de toeristische trekpleisters heb jij inmiddels zelf bezocht? Trommel al je vrienden op en speel toerist in eigen land! Een boottochtje door de hoofdstad, een bezoek aan de bloemenvelden en een dagje Volendam mogen uiteraard niet ontbreken aan je toeristische vakantie in eigen land. Camera mee en roadtrippen maar!

2. Bezoek het strand

Nederland kent meer dan 500 kilometer aan kustlijn. De prachtige stranden zijn op zich al een bezoekje waard, maar als het Nederlandse wisselvallige weer dat niet toelaat is het ook geweldig om de omliggende kustplaatsen te bezoeken. Heb je geen auto of wil je het milieu zo min mogelijk belasten? Strandplaatsen zoals Zandvoort zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vergeet je factor 50 niet, Nederlandse zomers kunnen goed heet zijn.

3. Breng een bezoek aan Almere

Almere heeft veel nog redelijk onontdekte parels. Zo is Stadslandgoed de Kemphaan voor veel inwoners van Almere een geliefde plek voor een uitje, maar ook voor mensen buiten Almere is het de moeite waard om een bezoek te brengen! Er is voor zowel jong als oud van alles te beleven. Alleen al de prachtige locatie is noemenswaardig. Daarnaast bouwt de Kemphaan aan een educatiebos, houden zij diverse dieren en zijn er vele workshops in de vakantie en weekenden. Wist je dat studenten van Geo Media en Design & Biologie Voeding en Gezonheid van Hogeschool Aeres bezig zijn om een educatief zintuiglijk uitkijkplateau te ontwikkelen voor de Kemphaan? Meer informatie over dit project kan je vinden op onze website

Naast alle pracht en praal is de ligging van de Kemphaan ook uiterst geschikt voor een dagtripje. Vanaf de Kemphaan ben je namelijk zo in de stad van de toekomst: Almere! Winkelen, lekker uit eten of een boottochtje: het kan in Almere!

4. Bezoek een van de Nederlandse Nationale parken 

Hoewel het dit jaar waarschijnlijk wel mee zal vallen met de drukte in de steden, kan het heerlijk zijn om de stad even te ontvluchten en wat schone lucht in te ademen. Gelukkig heeft Nederland ook dat te bieden en zijn er voldoende mogelijkheden om de natuur op te zoeken. Wist je dat Nederland maar liefst 21 nationale parken kent? Genoeg keuze dus! Wat dacht je van een heidewandeling op De Veluwezoom? Of mountainbiken door het Drents-Friese Wold?

5. Eet een dag uitsluitend Nederlandse delicatessen 

Hoewel Nederland niet per definitie bekend staat om een uitgebreide en culinaire keuken, zijn er toch genoeg typische Nederlandse lekkernijen op de markt te vinden. Ontbijten met flinterdunne pannenkoeken met stroop, ’s middags een verse haring happen en avondeten met een zomerse stamppot. Met een beetje creativiteit kom je heel ver. 

We wensen iedereen vast een heel fijne zomer toe en hopen dat jullie een toffe vakantie hebben, ook als je in Nederland blijft!